Oslobodjenje

Zrinjski krunisao sjajnu sezonu

Osvajanjem prve duple krune u historiji plemići su potvrdili da su najbolja ekipa u državi

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Stadion: Bilino polje u Zenici. Gledalaca: 7.000. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Strijelac: 0:1 - Ćuže (52). Žuti kartoni: Šikalo, Hrkać, Lauš, Haskić (Velež), Marić, Sučić, Ćuže, Bilbija, Malekinuši­ć (Zrinjski). Crveni kartoni: Vehabović, Pršeš, Lauš (Velež), Kiš, Sabljić (Zrinjski).

VELEŽ: Hadžikić, Dejanović (86. Karamarko), Zeljković, Hrkać, Ćuković, Vehabović (77. Wallace), Pršeš, Šikalo (54. Halilović), Anđušić, Lauš, Haskić. Trener: Nedim Jusufbegov­ić.

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Barišić, Jakovljevi­ć, Memija, Ilinković (80. Zlomislić), Sučić, Ivančić (60. Kamenar), Tičinović (60. Malekinuši­ć), Ćuže, Bilbija. Trener: Krunoslav Rendulić.

Zrinjski je odigrao najbolju sezonu u historiji kluba koju je kompletira­o osvajanjem duple krune. Nakon što su već osigurali odbranu titule prvaka, plemići su u finalnom duelu protiv mostarskog Veleža osvojili i Kup Bosne i Hercegovin­e.

Tvrda utakmica

Pogodak Ćužea u 52. minuti bio je dovoljan da se riješi utakmica koja je igrana na stadionu Bilino polje u Zenici. Utakmica je bila dosta tvrda, bez previše prilika.

- Zasluženo smo pobijedili, kontrolisa­li smo utakmicu, prvo poluvrijem­e smo bili dominantni u posjedu, a u drugom Velež je imao inicijativ­u nakon našeg gola, no nismo im dali ništa osim šuteva iz daljine. Drago nam je što smo prvi osvojili duplu krunu u historiji kluba, momci su to zaslužili, drago mi je da je upravo ta generacija to ostvarila, rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić i dodao:

Impresivno smo odigrali Kup, pogotovo polufinale protiv

Tuzla Cityja, rekao je nakon pobjede protiv Veleža trener Zrinjskog Rendulić

- Sve staje u jednu utakmicu, pa ne možete očekivati da pružite ekstrakval­itetnu partiju. Pritisak je sputavao i jedne i druge, no znali smo da smo bolji, što sugerira i tablica, gdje imamo 30 bodova više, ali u jednoj utakmici je sve moguće. Čestitke igračima na pobjedi i osvojenom trofeju.

Hrvatski stručnjak smatra da je trofej zasluženo završio u rukama njegove ekipe koja je pokazala najviše i u ovom takmičenju.

- Impresivno smo odigrali Kup, pogotovo polufinale protiv Tuzla Cityja. Drago mi je što smo suvereno prošli kroz Kup i prvenstvo, ali priča nije gotova, odigrat ćemo prvenstvo maksimalno do kraja zbog regularnos­ti. Onda ćemo na zaslužen odmor kojeg neće biti puno, poručio je Rendulić.

U Veležu svakako ne mogu biti zadovoljni, ekipi sada preostaje da kroz Premijer ligu pokuša izboriti plasman na evropsku scenu. Za to im, osim njihovih pobjeda u posljednja dva kola, trebaju i kiksevi rivala koji su ispred na tabeli.

Ista greška

- Prvo poluvrijem­e je bilo loše sa naše strane i bez neke inicijativ­e. Nismo uspjeli čak ni da kreiramo neku ozbiljniju priliku. Sve je to bilo napola i bez agresije. Napravili smo istu grešku kao i u prethodnoj utakmici protiv Zrinjskog. Donosili smo neke pogrešne odluke. Bilo je dosta prekida, izležavanj­a, jako puno tenzija i jako malo se igralo u drugom poluvremen­u, rekao je trener Veleža Nedim Jusufbegov­ić, koji smatra da rival nije bio toliko bolji.

- Zrinjski generalno nije ništa spektakula­rno napravio osim prekida u prvom poluvremen­u i gola u drugom, tako da sam nezadovolj­an rezultatom. Nije nas protivnik nešto nadigrao i kreirao veliki broj prilika, ali sa naše strane nije bilo ono čemu smo težili, dodao je trener rođenih.

 ?? / SPORT1 ?? Ekipa Zrinjskog koja je počela finalni meč Kupa
/ SPORT1 Ekipa Zrinjskog koja je počela finalni meč Kupa
 ?? ?? Famos je pred opstankom
Famos je pred opstankom

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina