Oslobodjenje

Lana Pudar nastavila sa blistavim nastupima

Najbolja bh. plivačica se na velikom mitingu u Barceloni takmičila u dvije discipline, na 200 m delfin bila je prva, a na 100 m delfin četvrta

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

58,89, 12 sporije nego trećeplasi­rana Katarine Savard.

Iz Barcelone se Pudar vraća sa zlatom osvojenim jučer na 200 m delfin, gdje je u finalu s vremenom 2:08.36 završila ispred velike japanske zvijezde, 18-godišnje Airi Mitsui.

Možda i bitnije od pobjede je to što je Lana isplivala olimpijsku normu i prva je sportistki­nja iz Bosne i Hercegovin­e koja je već osigurala nastup na Olimpijski­m igrama koje će se naredne godine održati u Parizu.

Tako je Pudar ispunila već dva cilja u ovoj sezoni, na mitingu u Banjoj Luci je krajem aprila u disciplini 100 m delfin isplivala vrijeme 58,32, što je A norma za Svjetsko seniorsko prvenstvo, koje će se održati u japanskom gradu Fukuoka od 23. do 30. jula ove godine.

Harden blizu odlaska

Prema pisanju Bleacher Reporta, James Harden bi trebao napustiti Philadelph­ia 76erse. Njegov klub doživio je šok u polufinalu Istočne konferenci­je NBA lige.

Vodili su 3:2 protiv Bostona, propustili zatvoriti seriju na svom terenu, a onda su u sedmoj utakmici odigrali jednu od najgorih partija sezone. Posebno su podbacile dvije najveće zvijezde Harden i Joel Embiid.

Englezi pišu da će Harden iskoristit­i svoju opciju da postane slobodan agent i odbiti mogućnost produženja ugovora za 36,5 miliona dolara.

Poraz Džumhura u Tunisu

Damir Džumhur zaustavlje­n je u četvrtfina­lu teniskog ATP Challenger­a u Tunisu nakon što je izgubio meč od Nizozemca Jespera de Jonga 5:7, 6:4, 3:6.

Imao je najbolji bh. teniser nekoliko prilika da prelomi meč na svoju stranu, ali 22-godišnji De Jong (210. igrač na svijetu) na kraju se ipak radovao i osigurao je prolazak u polufinale Challenger­a u Tunisu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina