Oslobodjenje

Od poplava

-

Slično kao u Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu, nepotpune procjene su da je i u Bihaću bilo između 200 i 250 objekata u vodi.

Krajišnici su krajem sedmice dočekali i ispratili člana Predsjedni­štva Denisa Bećirovića i premijera Federacije Nermina Nikšića, međutim zbog javne svađe Nikšića i gradonačel­nika Cazina

Nermina Ogreševića došlo je do još jedne nepotrebne štete.

- Mi smo bili baš korektni, nisu nam trebale te svađe, nama je premijer premijer, došao iz Sarajeva ili ovaj iz Bihaća, kaže gradonačel­nik Halitović.

I u vrijeme migrantske krize postojale su slične varnice između premijera Mustafe Ružnića i bivšeg ministra Selme Cikotića, tako da je u Krajini i to već viđeno, smatraju gradonačel­nici.

Krajiški ugled

- Oni se svađaju, a koplja se lome prekoleđab­ihaćakojio­dtoganeman­ikakve koristi, svaku pruženu ruku treba prihvatiti i vladati se kao dobar domaćin, poučava gradonačel­nik Sedić.

Bišćani su tokom poplava 2014. godine pružili ogromnu pomoć u ljudstvu, pa je i to spominjano u kontekstu kako je Krajina sada zaboravlje­na.

- Ali ti koji su išli spašavati narod u Maglaju i ovih dana su skočili spašavati sugrađane, dok su oni koji sjede za tastaturam­a i prigovaraj­u nekome dobročinst­vo sjedili i onda za tastaturam­a kao i danas. To nije naš adet da se tako ponašamo i takvi kvare ugled koji Krajišnici imaju, kazao nam je gradonačel­nik Bihaća. u Republici Srpskoj dato više od 70 doza. Najviše djece vakcinisan­o je u Banjoj Luci, što je i očekivano s obzirom na broj stanovnika.

Od kada je započela vakcinacij­e HPV vakcinom, od 31. marta, očekuje se da će i zaintereso­vanost jer sprečava nastanak kondiloma. Karcinom grlića materice spada u karcinome koji se u najvećoj mjeri mogu prevenirat­i.

- Vakcina ne predstavlj­a prevenciju samo zaraznih bolesti nego i malignih, te treba da iskoristim­o

 ?? ?? U Republici Srpskoj do sada su utrošene 564 HPV vakcine
U Republici Srpskoj do sada su utrošene 564 HPV vakcine
 ?? ?? Spasilac Tarik Halkić na vodi je četvrti dan
Spasilac Tarik Halkić na vodi je četvrti dan

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina