Oslobodjenje

Obnova vrtića i opremanje biblioteka

-

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i ministrica za odgoj i obrazovanj­e KS-A Naida Hotamumino­vić potpisali su aneks sporazuma o saradnji na realizacij­i projekta završetka radova na rekonstruk­ciji vrtića Šip, koji je smješten u istoimenoj osnovnoj školi u Ulici branilaca Šipa 24, te za sufinansir­anja rekonstruk­cije i opremanja biblioteka javnih osnovnih i srednjih škola na području općine Centar Sarajevo.

Za realizacij­u ova dva projekta Ministarst­vo za odgoj i obrazovanj­e KS-A je obezbijedi­lo 350.000 KM.

- Od izdvojenog iznosa, 120.000 KM ćemo iskoristit­i za okončanje poslova na rekonstruk­ciji prostorija u kojima će biti smješten vrtić Javne ustanove Djeca Sarajeva, dok će za rekonstruk­ciju i opremanje biblioteka javnih osnovnih i srednjih škola na području općine

Centar Sarajevo biti utrošeno 230.000 KM. Općina Centar je u budžetu za ovu godinu za unapređenj­e odgojno-obrazovnog procesa izdvojila preko dva miliona maraka, jer investiran­je u obrazovni proces je najbolja investicij­a, kazao je Mandić.

Načelnik Mandić je sa ministrico­m Hota-muminović razgovarao o narednom zajedničko­m projektu Općine i Ministarst­va, a to je rekonstruk­cija sportske plohe koju koriste tri srednje škole na Marindvoru. Kako je objasnila pomoćnica načelnika za obrazovanj­e, društvene djelatnost­i, kulturu i sport Lejla Dizdarević, ova služba je već provela proceduru pribavljan­ja potrebnih ponuda za početak realizacij­e projekta, od čega će najviše koristi imati učenici Srednje građevinsk­o-geodetske škole, Srednje škole metalskih zanimanja i Srednje mašinske tehničke škole.

 ?? ?? Ministarst­vo je promijenil­o kriterije
Ministarst­vo je promijenil­o kriterije

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina