Oslobodjenje

Dodatnih 30 hiljada KM sjajnoj Lani Pudar

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovin­e odobrio je novac za nastavak priprema naše plivačice koja je ispunila normu za OI Pariz 2024.

-

Goražde ide u Gabelu

Derbi 27. kola Prve lige FBIH igrat će GOŠK i Goražde.

Parovi 27. kola m:tel Prve lige FBIH, subota, 17.30 sati:

BANOVIĆI: Budućnost - Tomislav, MAGLAJ: Simm Bau - TOŠK, HADŽIĆI: Radnik - Rudar Kakanj, DOBOJKAKAN­J: Mladost - Bratstvo, LUKAVAC: Radnički - Gradina, BIHAĆ: Jedinstvo - Zvijezda.

GABELA: GOŠK - Goražde, OLOVO: Stupčanica - Travnik.

GOŠK 59, Goražde 45, Stupčanica 43, Budućnost 42, Zvijezda 41, Tomislav 40, Rudar 39, Gradina 39, TOŠK 34, Simm Bau

34, Bratstvo 33, Mladost 30, Radnik 30, Jedinstvo 28, Travnik 28, Radnički 20.

(17.30): Poredak: Nedjelja

Novi sjajni rezultati Lane Pudar (prvo mjesto na mitingu u Barceloni) nisu ostali neprimijeć­eni, a prvi je reagirao Olimpijski komitet Bosne i Hercegovin­e koji je odlučio da dodatno pomogne sjajnu plivačicu.

- Olimpijski komitet Bosne i Hercegovin­e s ponosom upućuje čestitke Lani Pudar, porodici, Plivačkom savezu BIH, klubu i trenerima na ostvarenoj A normi za Olimpijske igre Pariz 2024.

S obzirom na to da je Lana Pudar prva i do sada jedina ispunila A normu za Olimpijske igre Pariz 2024, Izvršni komitet OKBIH je na prijedlog

Predsjedni­štva OKBIH odobrio dodatnih 30.000 KM za nastavak priprema i nastupe do početka Olimpijski­h igara Pariz 2024, s ciljem postizanja što boljih rezultata do Olimpijski­h igara Pariz 2024.

Ovo je nastavak Programa+ OKBIH za naše najbolje sportiste, odnosno evidentne olimpijske kandidate za OI Pariz 2024. kao što je naša Lana Pudar. Ovim programom OKBIH konkretno podržava vrhunske sportiste/potencijal­ne olimpijce u njihovim naporima da ostvare vrhunske rezultate na Olimpijski­m igrama Pariz 2024.

OKBIH će podržati i druge vrhunske sportiste koji osvoje A normu za OI Pariz 2024. od momenta ostvarenja A norme.

OKBIH stipendira 14 sportista za OI Pariz 2024, potencijal­nih olimpijaca, u trajanju od 32 mjeseca, a pet najboljih olimpijaca pored redovne stipendije podržava sa dodatnim sredstvima kroz Program+.

Nadamo se da će i ministarst­va i institucij­e BIH nadležne za finansiran­je sporta slijediti primjer podrške vrhunskim sportistim­a kao što to čini nebudžetsk­i korisnik OKBIH, saopštili su iz OKBIH.

Ovo je nastavak Programa+ OKBIH za naše najbolje sportiste, odnosno evidentne olimpijske kandidate za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu naredne godine

 ?? ?? Lana je prva sportistki­nja iz BIH koja je osigurala nastup na OI
Lana je prva sportistki­nja iz BIH koja je osigurala nastup na OI
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina