Oslobodjenje

Prvi Renanov hat-trick u BIH

Neke dileme u Premijer ligi BIH su nakon 32. kola riješene, Sarajevo će ovog ljeta ponovo u Evropu

-

Iako je postojala kod određenih klubova nada da će prije 33. kola m:tel Premijer lige BIH riješiti svoj status, to se uglavnom nije desilo. Svoje pozicije su osigurali samo Zrinjski, Borac i Sarajevo, dok Velež nema šansu za plasman u Evropu. Željezniča­r i Široki Brijeg će voditi borbu za Evropu, a čak šest klubova za opstanak.

Sve utakmice 33. kola će se igrati u istom terminu, jer nijedan par klubova koji se sastaju nije do kraja riješio nedoumice. Slijedi tim kola.

Golman

Malcolm Barcola (FK Tuzla City)

Golman Tuzle odlično je odradio posao protiv Igmana u meču koji je za njegov tim praktično bio “biti ili ne biti”. Tuzlaci su odnijeli velika tri boda i bez dileme sa optimizmom dočekuju posljednje kolo i susret sa Zrinjskim.

Odbrana

Alexey Nikitin (FK Tuzla City)

Ruski internacio­nalac je odigrao jako dobar meč u gostima kod Igmana. Domaći tim je nakon vodećeg pogotka gostiju imao kontrolu utakmice i prijetio, no Nikitin i društvo su jako dobro odradili svoj posao i nisu primili gol.

Odbrana

Aleksandar­kosorić(fkželjezni­čar)

Defanzivac Željezniča­ra igra odlično i ove sezone, a kvalitetnu igru je pokazao i u duelu sa Posušjem, u kojem je odbrana Željezniča­ra funkcionis­ala na jako visokom nivou. Najzaslužn­iji za to je bio upravo iskusni Kosorić, a njegov klub sada ima šansu da se nakon tri godine vrati na evropsku scenu.

Odbrana

Ilija Mašić (NK Široki Brijeg)

Defanzivac Širokobrij­ežana je pružio još jednu kvalitetnu partiju i on će biti jedan od glavnih gubitnika ne izađe li njegov klub na evropsku scenu, s obzirom na to da je kroz cijelu sezonu igrao na zaista vrhunskom nivou, dostojnom i puno jačih liga.

Centralni vezni

Kenan Delić (FK Sloboda)

Iako je njegov tim poražen, Kenan Delić je odigrao jako dobar meč i postigao je jedan od najboljih golova kola. I pored gola je pružio zrelu partiju i svakako da zaslužuje pohvale za prikazano u Banjaluci.

Centralni vezni

Marijan Ćavar (NK Široki Brijeg)

Veznjak Širokobrij­ežana postigao je pogodak koji njegov tim ostavlja u igri za plasman u Evropu do posljednje­g minuta ove sezone. I mimo toga, Ćavar je odigrao odličan meč, a njegova polusezona bila je zaista vrhunska.

Ofanzivni vezni

Dal Varešanovi­ć (FK Sarajevo)

Veznjak bordo tima u posljednje vrijeme igra u vrhunskoj formi, a i protiv Veleža je bio nezaustavl­jiv. Upisao je gol i jedan je od najzaslužn­ijih za prvi pogodak Renana, naravno uz samog strijelca.

Desno krilo

Jakov Blagaić (FK Borac)

Nekadašnji­omladinach­ajdukaodig­rao je solidan meč protiv Slobode, pokazavši da je možda i ranije trebao dobijati veću minutažu. Krunisao ga je pogotkom, a i mimo toga je u nekoliko navratapre­dstavljaoo­zbiljnuopa­snost pred protivničk­im golom.

Lijevo krilo

Almedin Ziljkić (FK Sarajevo)

Marijan Ćavar je odigrao još jednu zrelu i kvalitetnu utakmicu, ali njegov tim ne ovisi o sebi u borbi za plasman na međunarodn­u scenu

 ?? / SANEL KONJHODŽIĆ ?? Velež neće igrati u Evropi naredne sezone
/ SANEL KONJHODŽIĆ Velež neće igrati u Evropi naredne sezone
 ?? ?? Malcolm Barcola je bio heroj Tuzle u Konjicu
Malcolm Barcola je bio heroj Tuzle u Konjicu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina