Oslobodjenje

O B A V J E Š T E NJ E

-

o sazivanju XIV vanredne Skupštine dioničara JP “Šume TK“d.d. Kladanj, za dan 07.06.2023. godine

fObavješta­vaju se dioničari Javnog preduzeća ”Šume Tuzlanskog kantona” dioničko društvo Kladanj da će se XIV vanredna Skupština dioničara održati dana 07.06.2023.godine (srijeda), sa početkom u 1100 sati, u prostorija­ma Direkcije Preduzeća u Kladnju, ul. Fadila Kurtagića br.1.

Sazivač XIV vanredne Skupštine dioničara Jp“šume Tk“d.d. Kladanj je Nadzorni odbor, po zahtjevu većinskog dioničara - Vlade TK.

ff

Za XIV (četrnaestu) vanrednu Skupštinu dioničara JP “Šume TK“d.d. Kladanj predložen je sljedeći dnevni red:

1. Izbor radnih tijela Skupštine dioničara: a) izbor predsjedni­ka Skupštine dioničara, b) izbor dva ovjerivača zapisnika.

2. Donošenje Odluke o usvajanju Zapisnika sa XIII vanredne Skupštine dioničara Jp”šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj, održane dana

27.02.2023. godine;

3. Donošenje Odluke o razrješenj­u članova imenovanih u privremeni

Nadzorni odbor JP ”Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj, ispred državnog kapitala;

4. Donošenje Odluke o imenovanju članova u privremeni Nadzorni odbor

JP ”Šume Tuzlanskog kantona” d.d. Kladanj, ispred državnog kapitala;

5. Donošenje Odluke o usvajanju Plana poslovanja za 2023. godinu. fff

Odbor za glasanje na XIV (četrnaesto­j) vanrednoj Skupštini dioničara, radit će u sastavu:

1. Rustemović Mirza, dipl.ecc. - predsjedni­k

2. Muharemagi­ć Mevlida, ekonomista - član

3. Krekić Mirsada, ek.tehn. - član

4. Mezetović Mirza, bachelor poslovanja - zamjenski član.

Zapisničar na Skupštini će biti sekretar Preduzeća.

Pravo odlučivanj­a na Skupštini ima dioničar koji se na listi dioničara kod Registra za vrijednosn­e papire FBIH nalazio 30 dana prije datuma održavanja Skupštine ili posljednje­g radnog dana koji prethodi tom roku ako on pada u neradni dan.

Dioničar ili grupa dioničara sa najmanje 5 % ukupnog broja dionica s pravom glasa ima pravo pisano predložiti pitanja i prijedloge odluka za uvrštavanj­e na dnevni red naredne skupštine društva, u svako doba prije objavljiva­nja obavješten­ja o održavanju skupštine, kao i na izmjenu dnevnog reda i prijedloga odluka skupštine koja je sazvana, najkasnije 8 (osam) dana od dana objavljiva­nja ovog obavješten­ja. Pravo učešća u radu i odlučivanj­u Skupštine, dioničar može ostvariti neposredno ili putem punomoćnik­a. Dioničar-punomoćnik dužan je, najkasnije 3 (tri) dana prije održavanja Skupštine, podnijeti prijavu Odboru za glasanje za učešće u radu i odlučivanj­u na Skupštini.

Punomoćnik je dužan predati Odboru za glasanje pisano ovlaštenje/ punomoć za zastupanje dioničara, a Odbor za glasanje je dužan provjeriti valjanost ovlaštenja / punomoći i identitet punomoćnik­a. Punomoć za učešće u radu i odlučivanj­u skupštine dioničkog društva daje se nakon objavljiva­nja obavješten­ja o sazivanju svake skupštine u obliku ovjerene pisane izjave potpisane od dioničara i punomoćnik­a.

Punomoć se dostavlja dioničkom društvu lično, poštanskom pošiljkom, putem faxa ili putem e-maila, najkasnije 3 (tri) dana prije održavanja Skupštine, a original punomoći dostavlja se na samoj Skupštini. Punomoć data za konkretnu skupštinu važi i za ponovljenu skupštinu.

Odbor za glasanje izdat će potvrdu o prijavi za učešće u radu i odlučivanj­u na Skupštini koju učesnik u radu Skupštine obavezno predaje Odboru za glasanje najkasnije 30 minuta prije početka Skupštine. Glasanje na skupštini vršit će se u skladu sa odredbama Zakona o privrednim društvima i Statuta Preduzeća.

Narednog dana od dana objavljiva­nja obavješten­ja za održavanje Skupštine, dioničari imaju pravo uvida u listu dioničara i sve materijale i prijedloge odluka po dnevnom redu Skupštine, u prostorija­ma Direkcije Preduzeća u Kladnju, ulica Fadila Kurtagića br.1., kod sekretara Preduzeća ili Uprave Preduzeća od 700 do 1530 sati.

Informacij­e na tel. 035/621-212.

NADZORNI ODBOR

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina