Oslobodjenje

Youtube uvodi promjene za reklame

Umjesto reklama, koje traju 15 sekundi, prikazivat će se jedna od 30 sekundi, a nju nećete moći preskočiti ukoliko ne platite 120 dolara

-

Youtube je najavio da uskoro planira uvesti promjenu vezanu za reklame koje se prikazuju na TV-U, što je razljutilo mnoge.

Umjesto trenutnih reklama, koje traju 15 sekundi, prikazivat će se jedna od 30 sekundi. Nju nećete moći preskočiti ukoliko ne platite 120 dolara. Youtube navodi da će oglašivači na ovaj način dobiti priliku da “sadržajnij­e” predstave svoje proizvode.

Također su naveli da su ovo odlučili uvesti zato što su primijetil­i da se 70 posto sadržaja na Youtube Selectu gleda putem TV-A. Otkrili su i da će korisnici u budućnosti moći pauzirati reklamu od 30 sekundi kako bi saznali više informacij­a o proizvodim­a ili uslugama koje se reklamiraj­u.

Tvrde da će ova opcija biti vizuelnija i interaktiv­nija. Neki korisnici smatraju da ovo znači da bi se QR kodovi mogli početi koristiti. Ovo je funkcija koju je Hulu dodao još 2019.

Još nije poznato kada će tačno ova promjena biti uvedena. Podsjećamo, Youtube je 2017. pokrenuo platformu Youtube TV. Direktor

Neal Mohan izjavio je kako mlađi korisnici više ne prave razliku između vrste sadržaja koji gledaju.

- Kada uključe TV, žele na jednom mjestu vidjeti sve što vole - od svojih omiljenih influenser­a, preko blockbuste­ra do nogometa. Sve to mogu pronaći na Youtubeu, naveo je.

Preklopni telefon Sony

Špekuliše se da se i Sony priprema uključiti u utrku pametnih preklopnih telefona.

Izvor zasad iznosi kako se vjerovatno radi o mobitelu manjih dimenzija sa sklopivim ekranom i da bi se time na neki način oživila Sonyjeva Compact serija telefona koja je za jednu od glavnih karakteris­tika imala male dimenzije.

Kako navodi japanski medij Sumahodige­st, Sonyjev preklopni smartphone bi mogao za uzor u dizajnu imati Samsungov Galaxy Z Flip 4, no bez vanjskog zaslona. Neki insajderi najavljuju da bi se sklopivi smartphone ovog japanskog proizvođač­a mogao zvati Xperia Fold.

 ?? ?? Kažu da će ova opcija biti vizuelnija i interaktiv­nija
Kažu da će ova opcija biti vizuelnija i interaktiv­nija
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina