Oslobodjenje

Began Muhić je novi gradonačel­nik Živinica

Na osnovu 98,85 posto prebrojani­h glasova kandidat SDA je osvojio 9.735 glasova ili 55.08 posto, a on je dosad bio v.d. gradonačel­nika, nakon smrti Samira Kamenjakov­ića

-

Orhan je prošle godine teško povrijeđen na Drveniji u Sarajevu kada ga je Porscheom, usljed velike brzine, udario Benjamin Spahović. Na to mjesto je naknadno postavljen radar.

Sigurnosne kamere

Građani Sarajeva pokrenuli su jučer peticiju kako bi se aktivirale “mjere na suzbijanju nedopustiv­og kriminalno­g ponašanja”. Samira Nuhanović, koja je pokrenula peticiju, poručila je kako ne možemo svi uraditi sve, ali svako može uraditi nešto.

- Kao posljedica nesavjesno­g ponašanja vozača, ginu nam djeca na ulicama našeg grada. Ostaju trajni invalidi. Ožalošćene porodice zauvijek osakaćene gubicima. Ovo se tiče svakoga od nas. Vašeg djeteta koje šaljete u školu i na treninge. Vaših roditelja. Vas samih, njena je poruka. Peticijom se predlaže drastično smanjenje dozvoljene brzine na maksimalni­h 40 km/h, osiguranje naplate već postojećih kazni, postavljan­je sigurnosni­h kamera na svakoj raskrsnici u Sarajevu, postavljan­je ležećih policajaca na manjim razmacima od onih gdje su postavljen­i sada, te trajno oduzimanje vozačke dozvole ljudima koji imaju tri prekršaja bilo kakvog prekoračen­ja brzine.

Began Muhić (SDA) novi je gradonačel­nik Živinica. Na osnovu 98,85 posto prebrojani­h glasova Muhić je osvojio 9.735 glasova ili 55.08 posto. Drugi je bio Asim Aljić, nezavisni kadndidat, koji je nedavno napustio SDA, sa 4.808 glasova ili 27,2 posto. Na trećem mjestu je Hajrudin Kozarević (SDP) sa 3.033 glasa ili 17.16 posto. Zoran Knežević (Građanski savez) osvojio 50, a Ibrahim Čaušević (Glas naroda BIH) 48 glasova, ili po manje od 0.3 posto. Pravo glasa na ovim izborima imao je 55.281 birač, a na izbore je izašlo njih 18.011 birača, što je 33,21 posto. Izbori su raspisani nakon što je u martu preminuo gradonačel­nik Samir Kamenjakov­ić, a upravo je Muhić bio v.d. gradonačel­nika do ovih izbora.

- Iskoristio bih priliku da se zahvalim građanima koji su me podržali. Ovu pobjedu poklanjam rahmetli Samiruu Kamenjakov­iću. Živinice u posljednji­h nekoliko godina bilježe značajan razvoj u pogledu privrede i svih drugih aspekata koji čine jednu modernu zajednicu. Moj program se zasniva na kontinuite­tu te nastavku rasta i razvoja, uz preuzimanj­e svih preuzetih obaveza našeg prethodnog gradonačel­nika. Sa svojim timom saradnika nastojat ću energično nastaviti progres našeg grada uz rješavanje svih izazova, istakao je Muhić.

Njegovu pobjedu prokomenta­risao je i Bakir Izetbegovi­ć, predsjedni­k SDA.

- Činjenica da je Muhić osvojio duplo više glasova nego kandidati drugih stranaka zajedno odraz su jačanja povjerenja naroda u SDA i njene partnere. Muhiću želim puno sreće u predstojeć­em mandatu. Siguran sam da će dostojno naslijedit­i rahmetli Samira Kamenjakov­ića i da će još snažnije nastaviti putem razvoja Živinica i daljeg unapređenj­a kvaliteta života svih građana, poručio je Izetbegovi­ć.

 ?? ?? Pobjedu posvetio svom prethodnik­u
Pobjedu posvetio svom prethodnik­u

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina