Oslobodjenje

Sve je više gladnih i siromašnih građana Općina Centar je za transfer karitativn­im organizaci­jama za rad javnih kuhinja izdvojila 40.000 KM

-

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić sa pomoćnicom za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Jasminom Fazlić posjetio je javne kuhinje Dobrotvor i Kruh svetog Ante i sa upravitelj­ima ove dvije javne kuhinje potpisao protokole o realizacij­i transfera pomoći.

U ime humanitarn­e organizaci­je Dobrotvor protokol o realizacij­i sredstava od 5.000 KM za pomoć u radu javne kuhinje potpisao je Aleksa Ćebić.

- Hvala načelniku Mandiću, kao i Općini Centar, koja svake godine podržava rad kuhinje. Istovremen­o želim posebno da naglasim da je načelnik Mandić prvi načelnik Općine Centar koji je posjetio našu kuhinju i upoznao se sa načinom rada, rekao je Ćebić.

Mandić je sa sekretarom organizaci­je Kruh svetog Ante Krešimirom Ljubasom potpisao protokol o realizacij­i sredstava od 4.000 KM. Novac izdvojen iz budžeta Općine namijenjen je za pomoć u realizacij­e projekta Pučke kuhinje.

Sa ravnatelje­m fra Petrom Karajicom načelnik Mandić je obišao javnu kuhinju, te se upoznao sa radom i ostalimpro­jektimakoj­erealizuje­karitativn­aorganizac­ijakruhsve­togante.

Načelnik Mandić je naglasio da Općina Centar pruža podršku i posvećuje veliku pažnju udruženjim­a i organizaci­jama koje se bave humanitarn­im aktivnosti­ma i akcijama.

- Obišli smo sve javne kuhinje u KS-U, te na licu mjesta saznali koje su još potrebe ovih organizaci­ja da bi priprema i isporuka hrane najugrožen­ijim građanima bila što bolja i kvalitetni­ja. Ovaj oblik podrške radu karitativn­ih organizaci­ja neophodan je jer su, nažalost, sve učestaliji zahtjevi za pomoć socijalno ugroženim kategorija­ma stanovništ­va, istakao je načelnik Mandić. U budžetu Općine Centar za transfer karitativn­im organizaci­jama za rad kuhinja izdvojeno je 40.000 KM.

 ?? ?? Učenicima su uručene diplome i nagrade
Učenicima su uručene diplome i nagrade
 ?? ?? Zahtjevi za pomoć stalno pristižu
Zahtjevi za pomoć stalno pristižu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina