Oslobodjenje

Sloboda ispala iz Premijer lige!

U posljednje­m susretu Tuzlaci su poraženi sa 1:2 od Želje, koji je završio kao trećeplasi­rani

- Piše: Jasmin tajić

Fudbaleri Slobode ispali su iz m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovin­e. Tuzlacima je trebala pobjeda u posljednje­m kolu protiv Željezniča­ra i da se poklopi bar jedan rezultat u ostalim mečevima. S druge strane Željo se borio za Evropu i trebao mu je barem bod da osigura 4. mjesto, a tri da osvoji treće, ako Sarajevo izgubi. Željezniča­r je slavio sa 2:1, s tim je Sloboda ispala, a Željo zasjeo na 3. mjesto, pošto je Sarajevo poraženo od Igmana rezultatom 2:4.

Nastavak

Željo je sjajno krenuo u susret, a u 7. minuti pogodio je Brazilac Santos. Drugi gol Željo je dočekao u 7. minuti drugog dijela. Štilić je lijepo uposlio Santosa, koji je rutinski savladao Bukvića za 2:0. Do kraja jedino što je očajna Sloboda uspjela napraviti bio je pogodak Emira Jusića, koji je samo ublažio poraz svoje ekipe, koja će od sljedeće sezone igrati u nižem rangu.

Igman je opstanak u elitnom rangu obezbijedi­o pobjedom na Koševu rezultatom 4:2. Meč je dobro počeo za Sarajevo jer je Vrančić u 2. minuti pogodio za 1:0. No, Igman je golovima Ramića (10) i Hebibovića (14) preokrenuo na 2:1. Sve je vraćeno na početak u 27. minuti, kada je Enedin Mulalić pogodio za 2:2. Ipak, gosti na odmor odlaze sa prednošću, jer je Mirsad Ramić pogodio za 3:2 u 39. minuti. U nastavku meča Igman preko Denkovića dolazi do 4:2.

Tuzla City je opstanak riješio ubjedljivo­m pobjedom protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog 3:0. Mićo Kuzmanović je pogodio za 1:0 u 17. minuti, a Irfan Hadžić u 64. pogađa za 2:0. Dušan Pantelić je riješio ovaj meč u 69. minuti, kada je pogodio za 3:0.

Do pobjede je stigla i ekipa Posušja i to u 94. minuti, kada je Gabrijel Boban realizovao penal za 2:1 protiv Veleža. Poveo je Velež preko Anđušića u 6. minuti, a izjednačio je Tomislav Dadić u 19. Gol se čekao do 94. minute, a onda je Boban pogodio iz penala.

Leotar je na domaćem terenu preokrenuo protiv Širokog Brijega i slavio sa 2:1. Široki je poveo golom Ilije Bagarića u 7. minuti, da bi Čavić i Šipovac u nastavku meča donijeli trijumf trebinjsko­j ekipi. No, ova pobjeda ne ostavlja Leotar u ligi, nego će Trebinjci ispod crte. Ostaje neka nada da će Leotar igrati play-off sa drugoplasi­ranom ekipom iz Prve lige RS-A, pošto šampion Krupa ne želi u elitu.

Krstovski i Lalić

I dobojska Sloga je priredila preokret, jer je na domaćem terenu pobijedila Borac sa 2:1. Poveo je Borac pogotkom Jove Lukića, a trijumf su Dobojlijam­a donijeli Krstovki i Lalić.

Rezultati 33. kola m:tel Premijer lige BIH: Tuzla City - Zrinjski 3:0 (Kuzmanović 17, I. Hadžić 64, Pantelić 69), Sloga Meridian - Borac 2:1 (Krstovski 45+1, Lalić 55 - J. Lukić 9), Sloboda - Željezniča­r 1:2 (Jusić 89 - Santos 7, 52), Sarajevo - Igman

Do pobjede je stigla i ekipa Posušja i to u 94. minuti, kada je Gabrijel Boban realizovao penal za 2:1 protiv Veleža

2:4 (Vrančić 2, Mulalić 27 - Ramić 10, 39, Hebibović 14, Denković 68), Posušje - Velež 2:1 (T. Dadić 19, Boban 90+4pen - Anđušić 6), Leotar Široki Brijeg 2:1 (Čavić 48, Šipovac 85 - I. Bagarić 7).

Poredak: Zrinjski 78, Borac 58, Željezniča­r 53, Sarajevo 52, Široki Brijeg 48, Velež 45, Tuzla City 37, Igman 37, Sloga Meridian 37, Posušje 37, Leotar 34, Sloboda 32.

 ?? ?? Crveno-crni idu u Prvu ligu Federacije
Crveno-crni idu u Prvu ligu Federacije
 ?? / MICHAEL ZEMANEK / SHUTTERSTO­CK ?? Trijumf protiv Coventryja nakon penala
/ MICHAEL ZEMANEK / SHUTTERSTO­CK Trijumf protiv Coventryja nakon penala

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina