Oslobodjenje

Veliki trijumf Jedinstva u Bihaću

Pogodak odluke na meču protiv Stupčanice postigao je Merdović u 86. minuti

-

- Neko sam ko se nikada nije petljao u stvari van terena i van ekipe za koju nastupam. Ono što mogu reći je da je kroz moju cjelokupnu karijeru bilo toliko loših odluka koje su bile na štetu moje ekipe. To su stvari koje se dešavaju u svijetu fudbala, odnosno da sudije prave greške.

Pritisak

Iskreno, ja se trudim da odigram svaku utakmicu najbolje što znam, maksimalno koncentris­an. Generalno svaku sudijsku odluku poštujem. Svako od nas igrača, ali i navijača, i kada jeste faul, i kada nije, buni se kako moja ekipa, tako i protivničk­a, pa i navijači. Svi želimo najbolje za sebe.

Polako se rješavaju i posljednje dileme u m:tel Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovin­e. Odavno je jasno da je GOŠK novi premijerli­gaš, te da ligu napušta Radnički, a nakon 29. kola definitivn­o je ispao i Travnik.

Za ono treće mjesto koje vodi u niži rang kandidati su nekoliko ekipa, a čini se da je Jedinstvo napravilo veliki korak ka opstanku. Na svom terenu su savladali odličnu Stupčanicu, junak je bio Merdović, koji je u 86. minuti pogodio za konačnih 1:0.

Mladost je kao domaćin protiv Zvijezde okrenula 1:3 na 4:3.

TOMISLAVGR­AD: Tomislav - Goražde 0:0, GABELA: GOŠK - TOŠK 0:0, BANOVIĆI: Budućnost - Rudar 1:0, MAGLAJ: Simm Bau - Bratstvo 3:2, HADŽIĆI: Radnik - Gradina 0:0, DOBOJ KAKANJ: Mladost - Zvijezda 4:3, LUKAVAC: Radnički - Travnik 1:0, BIHAĆ: Jedinstvo - Stupčanica 1:0.

GOŠK 64 boda, Stupčanica 49, Budućnost 47, Goražde 46, Zvijezda 44, Gradina 44, Tomislav 43, Rudar 40, Simm Bau 39, TOŠK 37, Jedinstvo 37, Bratstvo 36, Mladost 36, Radnik 34, Travnik 28, Radnički 24.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina