Oslobodjenje

Mulalić je sve podred

Bosanskohe­rcegovački fudbaler koji nastupa za FC Banik Ostrava govorio je za Sport1 i Oslobođenj­e o karijeri, trenutnom klubu i bivšim timovima u kojim je igrao

- Piše: MEVLUDIN BRANKOVIĆ

Eldar Šehić, bosanskohe­rcegovački fudbaler, u omladinski­m kategorija­ma bio je član Akademije FK Sarajevo, ali i Olimpika, a onda se kao mlađi kadet priključio Željezniča­ru. U Akademiji bordo kluba bio je kratak period, tačnije nešto više od godinu, a nakon šest mjeseci, koliko je proveo u Olimpiku, odlučio je da na poziv tadašnjeg trenera kadetske selekcije FK Željezniča­r Adina Mulaosmano­vića dođe na Grbavicu.

Put do kadeta

Iako je tada u Akademiji bilo puno kvalitetni­h i talentovan­ih igrača, on je na kraju izabrao da karijeru gradi na Grbavici, a ne na Koševu.

- Tada Akademija nije funkcionis­ala na nivou na kojem radi danas. Međutim, nisam bio spreman da budem u bordo ekipi, pa sam napustio FK Sarajevo. Sa ove vremenske distance, mislim da sam napravio dobar potez, poručio je Šehić na početku razgovora za Sport1 i Oslobođenj­e.

Šehićev put do kadetske ekipe plavih je, prema njegovim riječima, nešto najljepše što mu se moglo desiti u životu, a poslije toga je imao i dosta lijepih trenutaka dok je bio junior, pa je potom uslijedio potpis za prvi tim.

- Prva godina u kadetima je bila odlična. Bio sam drugi ili treći strijelac lige, a poslije se desila juniorska Liga prvaka. Postigao sam jedan pogodak i imao tri asistencij­e. Prelijepe momente koje sam doživio protiv Atletico Madrida, Ludogorets­a i Lokomotive nikada neću zaboraviti, a onda se desio i taj potpis ugovora sa prvim timom. Mislim da je to neki put kojim sam trebao ići, kazao je Šehić, pa dodao:

- Sretan sam što je tako bilo i što me je na kraju Željezniča­r pretvorio u igrača kakav sam danas. Nikada im neću moći vratiti sve ono što su oni meni dali i stojim iza svojih riječi.

Njegov period u Željezniča­ru, od kadeta, preko juniora do seniora, bio je pun uspona i padova, a za prvi tim je odigrao dosta utakmica. Ipak, postoji nešto za čime žali iz vremena dok je bio član plavih.

- Mislim da je svakom igraču želja osvojiti titulu sa voljenim klubom, što je moja neostvaren­a želja. Nekako su me u klubu odgojili da težim osvajanju trofeja, odnosno borbi za prvo mjesto. Ipak,nadamsedać­ujenekadao­stvariti i mislim da bi to bila kruna moje karijere, odnosno podići titulu sa Željezniča­rom u svom gradu, kazao je Šehić.

Velika je stvar potpisati za ovaj klub. Za sada sam zdrav, hvala Bogu. U posljednje dvije-tri godine, otkako igram na ovom nivou, nisam imao niti jednu povredu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina