Oslobodjenje

Vogošća osvojila Kup Bosne i Hercegovin­e

Vogošćansk­i rukometaši su u finalu na domaćem terenu pobijedili ekipu Izviđača sa 31:26 i tako stigli do drugog trofeja u historiji

- Piše: JASMIN TAJIĆ J. T.

serijom od 3:0 i dolazi na zaostatak od dva gola (22:24). Na ulasku u posljednji­h 10 minuta Vogošća je vodila sa 26:22. Do kraja meča Vogošćani su sačuvali prednost i stigli do drugog trofeja pobjednika Kupa BIH u historiji.

U prvom polufinalu Vogošća je savladala tuzlansku Slobodu sa 30:24. Elis Memić je bio najefikasn­iji kod Vogošće sa šest golova, Nikola Grujić, Ermin Ombaša, Mahir Burić i Adnan Isaković su dodali po pet. Kod Slobode su Edo Mehinagić i Renato Čajić pogađali po četiri gola. Izviđač je u polufinalu nadigrao Hercegovin­u iz Nevesinja sa 37:30. Najefikasn­iji kod skauta bio je Ivano Pavlović sa osam pogodaka, dok je Milan Vukšić dodao šest. Kod Hercegovin­e je Edvin Dželilović postigao šest pogodaka.

Trofej za Svitolinu

Ukrajinska 28-godišnja tenisačica Elina Svitolina (WTA - 508) prvi put otkako je postala majka osvojila je WTA naslov pobijedivš­i u finalu turnira u Strasbourg­u Ruskinju Anu Blinkovu (WTA - 66) sa 6:2, 6:3. Za Svitolinu je to 17. naslov u karijeri, do kojeg je stigla u 20. finalu na WTA Touru. Svitolina se na WTA Tour vratila u aprilu, nakon što je u oktobru prošle godine rodila kćerku Skai, njeno prvo dijete u braku s francuskim teniserom Gaelom Monfilsom. Od danas će Svitolina biti 191. igračica svijeta.

Griffin preuzima Buckse

NBA ekipa Milwaukee Bucks planira angažovati Adriana Griffina za glavnog trenera, javljaju američki ESPN i Athletic. Griffin (48) je dosad bio pomoćni trener Toronto Raptorsa, a na klupi Bucksa će zamijeniti Mikea Budenholze­ra kojeg je klub otpustio početkom maja. Bivši košarkaš nosio je dres pet ekipa u devet sezona, uključujuć­i i Dallas Maverickse, s kojima je igrao finale 2005. godine.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina