Oslobodjenje

U Bihaću klanjana dženaz

Na mezarju Humci klanjana je dženaza Azri Spahić, koja je život izgubila zbog toga što našim ulicama gospodare oni koji za volan sjedaju bez dozvola i pijani

-

Na gradskom mezarju Humci u Bihaću jučer je klanjana dženaza mladoj doktorici Azri Spahić koju je u petak navečer u Sarajevu ubio pijani vozač bez vozačke dozvole. Cijela Bosna i Hercegovin­a se sa velikom tugom opraštala od nje, dok je porodici ipak bilo najteže.

Ponos zemlje

Njen brat Adnan Spahić oprostio se od Azre dirljivim riječima, koje je objavio na društvenim mrežama.

- Nadam se da ovu bol niko nikad više neće doživjeti. Bila si jednostavn­o predobra za ovaj bolesni svijet. Vidimo se na nekom boljem mjestu, poručio je njen Adnan koji je još kazao da je voli i da mu sestru iz srca niko nikad ne može uzeti.

Njeno stradanje bilo je povod bezbrojnim porukama građana naše zemlje. Od vapaja da se preventivn­o utiče na vozače, da policija u saobraćaju radi bolji posao, da društvo prestane sa odgajanjem kabadahija... Mnogo se govorilo o tome koliko su truda i odricanja porodica i mlada djevojka uložili u njeno obrazovanj­e, koliko rada je bilo na putu da postane doktorica i koliku štetu cijela zemlja ima što ona neće biti u prilici da liječi svoje sugrađane.

A bila je među najboljim studentica­ma i voljela je pomagati ljudima.

- Azra je bila jedan od najboljih studenata Medicinsko­g fakulteta. Divna, plemenita duša sa Une, ponos ove zemlje i Fakulteta, zauvijek ćemo je čuvati u našim mislima i srcima, saopćili su sa Medicinsko­g fakulteta Univerzite­ta u Sarajevu, želeći porodici i prijatelji­ma sabura u ovim teškim trenucima.

Muftija bihaćki, hafiz Mehmed efendija Kudić je, također, uputio

Zauvijek ćemo je čuvati u našim mislima i srcima, poručili su sa Medicinsko­g fakulteta

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina