Oslobodjenje

Prodat zlatni nakit za 73.578,35 KM

Preostala količina neprodanog nakita iznosi 4.016,78 grama zlata i 2.777,96 grama srebra, saopćeno je iz PUFBIH

-

Potrebno je da svaka zemlja za sebe preduzme odgovaraju­će mjere i implementi­ra optimalni miks ovih politika kako bi postigle željene efekte. U ovom smislu, guverner CBBIH izrazio je opredijelj­enost da će CBBIH nastaviti svojim mjerama monetarne politike doprinosit­i i makroekono­mskoj stabilnost­i u zemlji.

Porezna uprava Federacije BIH Kantonalni porezni ured Sarajevo je 24. maja, u postupku direktne prodaje oduzetog nakita od plemenitih metala, prodao 1.369,87 grama zlata, odnosno 580 komada nakita u ukupnoj vrijednost­i 73.578,35 KM.

Prethodne dvije prodaje nakita putem javne aukcije bile su neuspješne, te je organizira­na direktna prodaja po grupama/podgrupama i ukupno za sve grupe, bez postavljan­ja i objave najnižih cijena i bez polaganja depozita.

Preostalak­oličinanep­rodanognak­ita iznosi 4.016,78 grama zlata i 2.777,96 grama srebra, saopćeno je iz PUFBIH.

Iz PUFBIH također je saopćeno da su inspektori PUFBIH - Kantonalno­g poreznog ureda Tuzla 27. maja izvršili 28 inspekcijs­kih nadzora.

Kontrolesu­izvršenena­područjuka­lesije, Lukavca, Gračanice, Srebrenika, Gradačca i Živinica, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljava­nja radnika na crno. U ovim kontrolama inspektori su otkrili osam obveznika koji su obavljali rad bez odobrenja nadležnog organa, 12 neprijavlj­enih radnika, četiri obveznika koji nisu imali fiskalizir­ani fiskalni uređaj i devet obveznika koji nisu evidentira­li promet putem fiskalnog uređaja, a zapečaćeno je deset objekata, te je izdato 17 prekršajni­h naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 37.350 KM.

 ?? ?? Prodato je 580 komada nakita
Prodato je 580 komada nakita

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina