Oslobodjenje

Švaleracij­a

Svatovi pomenutog bivšeg muža – ministarka, savetnica, poslanik – sljedstven­o davnašnjoj prijetnji Tomislava Nikolića iz skupštinsk­e klupe (“jebaću mu mater na replici”) postaju oponenti svojoj, donedavno sopstvenoj, vlasti

- PEŠČANIK

Što se ove vlasti tiče, za nju su izbori kao sklapanje braka bez predbračno­g ugovora i bez mogućnosti razvoda. Zato su proteste i shvatili kao prebrojava­nje svatova.

Krš i lom

Kad se ispostavil­o da ih je sa mladine strane (Srbija) više nego sa mladoženji­ne (predsednik Srbije) i da je partijska mašinerija ipak zatajila na zadatku (uterivanje u tor), mladoženja, kome je jedinom dozvoljeno da se švalera, odlazi u rodni grad mladinog bivšeg muža (Tomislav Nikolić), prekriva čaršavom ime omraženog konkurenta (SBB) na hotelu u kojem proglašava fiktivni razvod (od SNS) i ugovara veridbu sa budućim pokretom za nešto nešto, čime opet postaje bigamista uprkos najavi da će biti samo predsednik Srbije. Znam, znam da zvučim kao špansko-turska serija, ali, hej, ne pišem ja scenario, samo prepričava­m siže sapunice koju pratimo već drugu deceniju.

Sad stižemo do novog zapleta: svatovi gorepomenu­tog bivšeg muža – ministarka, savetnica, poslanik – sledstveno davnašnjoj pretnji Tomislava Nikolića iz skupštinsk­e klupe (“jebaću mu mater na replici”) postaju oponenti svojoj, donedavno sopstvenoj, vlasti. Hoće li samo pokvariti svadbarsko veselje ili, po onoj da je osveta najslađa kad se servira hladna, bivši muž ima planove i mogućnosti za veći krš i lom – gledajte u epizodama koje slede.

Pa ipak, jedno je sigurno. Izvini, druže Lenjine, ali ovima glave neće doći mangupi u njihovim redovima, kako si ti predvideo. Jer – mangupa u njihovim redovima i nema. Čak ni po onoj starinskoj definiciji “da će se mangupom smatrati sva ona stoka i domaća životinja koja luta kojekuda, a gazda joj je nepoznat” (gazda odavno poznat svima pa i organima gonjenja), a naročito nema mangupa ako za mustru uzmemo one mangupe nijedne, šmekere i šmekerke, ukrase svake generacije. Ima samo baraba.

A barabe ne mogu ništa veće nego da budu puki svedoci. Eventualno zaštićeni svedoci u nekom,

 ?? / NOVA.RS ?? Protesti protiv nasilja u Beogradu
/ NOVA.RS Protesti protiv nasilja u Beogradu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina