Oslobodjenje

Heidenheim u 99. minuti izborio Bundesligu

- J. T. J. T.

Fudbaleri Heidenheim­a u 99. minuti su osigurali ulazak u Bundesligu, a na novom čekanju je Hamburg koji je posljednji put u Bundesligi igrao tokom 2017/2018. Odranije je poznato kako je Darmstad osigurao ulazak u elitni rang, a u posljednje­m, 34. kolu druge lige, trebalo se razriješit­i pitanje ko će biti drugi klub koji će direktno u Bundesligu. Do 99. minute utakmice Regensburg­a i Heidenheim­a to je bio Hamburg, koji je slavio kod Sandhausen­a sa 1:0. U tom slučaju HSV je samo morao dočekati kraj u kojem Heidenheim neće pobijediti. Heidenheim je do 58. minute gubio 0:2 kod Regensburg­a. Gubio je i 1:2 do 93. minute, ali je tada iz penala na 2:2 izjednačio Beste. Trebao je Heidenheim­u još jedan gol za veliko slavlje i do njega je došao u 99. minuti, kada je strijelac za 3:2 bio Kleindiens­t. Tako su Darmstadt i Heidenheim skupili po 67 bodova, a HSV bod manje te će za povratak u Bundesligu morati odigrati dvije utakmice i biti bolji od Stuttgarta, koji je bio 16. u 1. Bundesligi.

Spalletti pravi pauzu

Trener Napolija Luciano Spalletti sljedeće sezone neće voditi novog italijansk­og prvaka jer je zatražio godinu pauze. Spalletti je odveo Napoli do naslova italijansk­og šampiona, prvog nakon 1990. godine, ali bilo je nagađanja o tome hoće li ostati.

- Luciano Spalletti je bio stvarno sjajan trener, on je slobodan čovjek, dao je puno, zahvaljuje­m mu i sada je ispravno da radi ono što želi. Tražio je da uzme godinu odmora i nećemo se protiviti tome, rekao je vlasnik Napolija Aurelio de Laurentis.

 ?? ?? U ovoj sezoni bio je treći trener Posušaka
U ovoj sezoni bio je treći trener Posušaka
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina