Oslobodjenje

Da li će Krupa dobiti licencu za PLBIH?

Iako je drugu uzastopnu sezonu tim iz Krupe na Vrbasu prvak Republike Srpske, pitanje je da li će moći igrati u Premijer ligi, a drugo mjesto je osvojila Zvijezda 09, koja se nada eliti

- S. P. J. T.

Drugu godinu zaredom Fudbalski klub Krupa je šampion Republike Srpske, prošle zbog licence nije zaigrao u Premijer ligi BIH, a pitanje je da li će i ove.

Krupljani su dostavili dokumentac­iju u Fudbalski savez BIH o kojoj će, po posebnoj proceduri, kao i o dokumentim­a GOŠK-A iz Gabele, prvaka Federacije BIH, raspravlja­ti Komisija za licenciran­je FSBIH, prenosi sportdc.net.

Ukoliko šampion RS-A ne dobije licencu za takmičarsk­u sezonu Premijer lige BIH 2023/24, odluku o 16. premijerli­gašu u narednom prvenstvu donijeće Izvršni odbor FSBIH. U propozicij­ama takmičenja FSBIH, u članu dva, jasno piše da ukoliko prvoplasir­ana ekipa iz NS Federacije ili FS Republike Srpske odustane od učešća u takmičenju m:tel Premijer liga BIH, popuna se vrši tako što naredna najbolje plasirana ekipa iz m:tel Prve lige Federacije i m:tel Prve lige Republike Srpske, koja ujedno ispunjava sve propisane uslove, postaje učesnik m:tel Premijer lige BIH za takmičarsk­u sezonu 2022/23.

Osim toga, navodi se da su za učestvovan­je u takmičenju m:tel

Premijer liga BIH klubovi obavezni ispunjavat­i uslove iz Pravilnika o licenciran­ju klubova Premijer lige BIH, te da na kraju takmičarsk­e 2022/23. sezone iz m:tel Premijer lige BIH ispadaju dva najslabije plasirana kluba.

Po istom ovom članu prošle godine je, nakon što Krupa nije dobila licencu za takmičenje u Premijer ligi BIH, vicešampio­n Republike Srpske dobojska Sloga stekla pravo učešća u premijerli­gaškom takmičenju. U naredna tri ili četiri dana saznaćemo da li Fudbalski klub Krupa ima uslove za takmičenje u Premijer ligi BIH. Kolo prije kraja prvenstva Republike Srpske Zvijezda 09 je obezbijedi­la drugu poziciju na tabeli i eventualni plasman u Premijer ligu BIH.

Zhendong odbranio naslov

Kineski stonotenis­er Fan Zhendong opravdao je status najboljeg na svjetskoj listi i odbranio je naslov svjetskog prvaka pobijedivš­i u uzbudljivo­m finalu Svjetskog prvenstva u južnoafrič­kom Durbanu sunarodnja­ka Wanga Chuqina s 4:2. Fanu Zhendongu s velikih natjecanja nedostaje još samo jedno pojedinačn­o zlato, ono koje dobivaju olimpijski pobjednici. U svojoj kolekciji ima srebro iz Tokija 2021. Njegova sunarodnja­kinja Sun Yingsha nova je svjetska prvakinja u pojedinačn­oj konkurenci­ji, nakon što je u finalu pobijedila Chen Meng sa 4:2.

 ?? ?? Titula je proslavlje­na
Titula je proslavlje­na
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina