Oslobodjenje

Švedskoj bronza na Evropskom prvenstvu

U susretu za treće mjesto rukometaši skandinavs­ke selekcije nadigrali su domaćina ovog Eura Njemačku i slavili rezultatom 34:31

- Piše: JASMIN TAJIĆ S. K.

meča nije mogla doći do preokreta, jer je na golu Švedske briljirao Andreas Palicka.

Upravo je Palicka bio igrač utakmice sa 19 odbrana i procentom od 44,19 posto. Felix Claar je bio najefikasn­iji sa osam pogodaka, a Sebastian Karlsson je dodao sedam. Kod Njemačke je Renars Uscins postigao osam pogodaka.

Prije utakmice za treće mjesto izabrana je idealna postava ovog šampionata. U njoj se nalaze - golman Andreas Wolff (Germany), lijevo krilo Hampus Wanne (Sweden), lijevi bek Martim Costa (Portugal), srednji bek Juri Knorr (Germany), desni bek Mathias Gidsel (Denmark), desno krilo Robert Weber (Austria), pivot Ludovic Fabregas (France), defanzivac Magnus Saugstrup (Denmark).

Posljednje vijesti

Jedna žena (28)

je poginula, kada je lavina zahvatila troje njemačkih državljana na planini u Tirolu. Mlada žena je izgubila skiju dok se spuštala nizbrdo. Ovo je druga teža nesreća u Tirolu u januaru.

Policijska uprava Los

Angelesa pokrenula je istragu nakon što je u kući u Granada Hillsu došlo do pucnjave, nakon čega su pronađena četiri beživotna tijela. Policija vjeruje da je riječ o ubistvu i samoubistv­u.

Italijansk­a policija uhapsila

je muškarca koji je kod sebe imao nož tokom provjere osoba koje su se kretale ka trgu Svetog Petra u Rimu. Uhapšeni ima problema sa mentalnim zdravljem.

Charles stigao u Želju

Napadač iz Gane Bismark Charles, o kojem smo ranije pisali kao potencijal­nom pojačanju FK Željezniča­r, pridružio se pripremama plavih i uskoro će postati igrač Željezniča­ra. Trener Željezniča­ra Bruno Akrapović Charlesa poznaje iz Bugarske, gdje je radio duži niz godina, a od njega se očekuje da riješi probleme koje Željezniča­r ima sa postizanje­m golova. Charles je rođen 2002. godine, a u dosadašnjo­j karijeri je nosio dres Chelseaja iz rodnog Berekuma, Vushtrrije i Trepče s Kosova, te CSKA Sofije i Pirina iz Bugarske. U narednim danima se očekuje da Željezniča­r ozvaniči saradnju sa 22-godišnjim napadačem. Osim njega, na trening Želje su pozvani i dva fudbalera koja pokušavaju da se izbore za mjesto na Grbavici. To su napadač Nikola Gluščević i defanzivac Josip Mijić. Gluščević, inače sin nekadašnje­g napadača Igora Gluščevića, posljednji angažman je imao u Kolubari, a prije toga je bio u Grbalju, omladincim­a Seville, Titogradu, Proleteru iz Novog Sada, Dobanovcim­a, Fundacion Cadizu, portugalsk­oj Vizeli, te u Radničkom iz Novog Beograda. Josip Mijić je dvadesetog­odišnji defanzivac, koji je u posljednjo­j polusezoni igrao za Slogu iz Mravinaca, a prije toga je bio u omladincim­a Solina, Splita, Dugopolja, a igrao je i za Zagoru.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina