Oslobodjenje

Bijes se ne liječi ubi

Na ubijenog mladića i trojicu njegovih prijatelja muškarac je pucao zbog nesporazum­a u saobraćaju. mrof. Korajlić rješenje vidi u više policijski­h patrola

- Piše: almir kapo

Uvjerena sam da će nas zeleno svjetlo za ulazak u EU dodatno ujediniti i dati vjetar u leđa za promjene koje ćemo ostaviti budućim naraštajim­a u BIH

U pucnjavi koja se dogodila u nedjelju oko 23.35 sati na glavnoj saobraćajn­ici u sarajevsko­m naselju Otoka smrtno je stradao Faris Pendek (19). Prema nezvanični­m informacij­ama, pucnjavi je prethodila svađa u saobraćaju. Ubijeni mladić i trojica njegovih prijatelja bili su u Citroenu, a navodno su se vraćali iz naselja Miljacka, gdje su išli da nešto pojedu.

Oružje i frustracij­e

Dolaskom na raskrsnicu, prema dosad dostupnim informacij­ama, došlo je, najvjerova­tnije, do sukoba usljed nesporazum­a u saobraćaju.

Šta se tačno dešavalo, još nije utvrđeno i to će biti predmet dalje opsežne istrage. Također, prema nepotvrđen­im informacij­ama, muškarac sa kojim su se posvađali pucao je u Citroen u kojem su bila četvorica mladića. Vozač Citroena je nastavio vožnju i zaustavio se tek kada su shvatili da je jedan od njih pogođen.

Ubijeni 19-godišnjak je, navodno, sjedio na zadnjem sjedištu iza vozača, te ga je pogodio hitac. Koliko je tačno ispaljeno hitaca, za sada nije poznato.

Na mjesto događaja odmah su pozvane policija i Hitna pomoć, ali za mladića, uprkos naporima ljekarske ekipe, bilo je prekasno. Muškarac koji je pucao odmah se vozilom udaljio s mjesta događaja, a od tada su sarajevski policajci na nogama i kasno popodne su priveli A. Š. za koga mediji tvrde da je Adem Šuman, rođen 2000.

U svega sedam dana ovo je već druga pucnjava u Sarajevu. Podsjetimo, Adin Memić (23) iz Sarajeva uhapšen je u srijedu zbog sumnje da je u prošli ponedjelja­k, u 20.50 sati, iz vatrenog oružja ranio dvojicu 23-godišnjaka u ugostitelj­skom objektu u Ulici Džidžikova­c, u centru Sarajeva.

r svega sedam dana ovo je već druga pucnjava u parajevu

 ?? / HAYAT ?? Detalj nakon pucnjave na Džidžikovc­u
/ HAYAT Detalj nakon pucnjave na Džidžikovc­u
 ?? ?? predsjedav­ajuća Vijeća ministara BIH
predsjedav­ajuća Vijeća ministara BIH

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina