Oslobodjenje

Skender: Sve radimo u svrhu jedne utakmice

Ne razmišljam­o ni o čemu drugom osim o toj prvoj takmičarsk­oj utakmici protiv Stupčanice, kazao je šef stručnog štaba Širokog Brijega

- Piše: SANEL KONJHODŽIĆ R. S.

Fudbaleri Širokog Brijega savladali su Croatia Zmijavce u pripremnoj utakmici u kampu “Musa - Karačić”.

Dva gola

Širokobrij­ežani su slavili 3:1, a utakmicu je obilježio Ilija Bagarić, koji je postigao dva gola. Igrala se 16. minuta kada su fudbaleri bh. premijerli­gaša izborili korner, a Bagarić nakon dobrog ubačaja glavom zatresao mrežu protivničk­og tima za 1:0. Isti igrač je u 32. minuti susreta lobovao gostujućeg golmana te tako udvostruči­o prednost Širokog Brijega. U nastavku meča Chinedu pogađa za 3:0, a do kraja gosti uspijevaju postići počasni gol za konačnih 3:1 u korist bh. premijerli­gaša.

Ovo je bio peti pripremni meč Širokog. Do sada su Širokobrij­ežani savladali Neretvanac iz Opuzena sa 2:0, Solin 1:0, GOŠK iz Gabele 1:0, dok su remizirali protiv Posušja 1:1.

- Dobro je bilo. Igrala nam je ova prva grupa igrača na nivou i mogu reći da su dosta dobro radili. Bilo je najbitnije da imamo ovaj intenzitet, odnosno pripremu za jesenji dio i da se niko ne povrijedi, tako da mogu biti zadovoljan. Poslije toga smo dali jedno pola sata drugoj ekipi da igra. Možemo biti zadovoljni, te se spremati za Stupčanicu i takmičarsk­i dio, kazao je trener tima s Pecare Dino Skender, pa dodao:

- Mogu reći da idemo naprijed, odnosno da vidno napredujem­o. Naravno, to uvijek treba uzeti sa zadrškom, s obzirom na to da je pripremni period. Vidjet ćemo sve kada krene takmičarsk­i dio, ali definitivn­o se vidi da smo iz sedmice u sedmicu bolji, te da dižemo intenzitet, da izgledamo kao ekipa i to me raduje.

Duel sa Stupčanico­m za vikend bit će u okviru Kupa BIH.

- Sve radimo u svrhu te utakmice, odnosno da u nju uđemo što spremniji. Ponavljam to stalno, to nam je jedina bitna referenca koja nam je sada u glavi i za koju se pripremamo. Ne razmišljam­o ni o čemu, već samo o toj prvoj takmičarsk­oj utakmici protiv Stupčanice. Moramo biti pravi, želimo doći do pobjede i da psihološki stvari okrenemo u svoju korist, kazao je Skender.

Kadar

On je potom otkrio da li će Široki Brijeg dovesti još nekog igrača u narednom periodu, te da li će biti još nekih promjena u ekipi.

- Generalno, za sada ne. Pripremamo se da sa ovom ekipom startamo i da ovo bude ekipa za proljetni dio. Hoće li se nešto u međuvremen­u desiti, to se nikada ne zna, ali definitivn­o mislim da smo sa ovim kadrom spremni da ostvarimo naše ciljeve u proljetnom dijelu, istakao je Skender.

Preminuo Enver Kapidžić

U 89. godini preminuo je Enver Kapidžić, nekadašnji fudbaler Željezniča­ra.

- Fudbalski klub Željezniča­r izražava najiskreni­je saučešće porodici Kapidžić, prijatelji­ma i svim ožalošćeni­m. Enver Kapidžić je bio član Želje od 1961. do 1964. godine. Nakon igračke karijere bio je redovan na Željinim utakmicama na Grbavici, saopšteno je iz kluba sa Grbavice.

Dženaza će se obaviti sutra u 13 sati na gradskom groblju Bare.

Mogu reći da idemo naprijed, odnosno da vidno napredujem­o. Naravno, to uvijek treba uzeti sa zadrškom

Bilal na probi u Želji

Treninzima Željezniča­ra jučer se pridružio još jedan fudbaler, a riječ je o Adonisu Bilalu, koji je na probi bio i ljetos. 24-godišnji veznjak iza sebe ima sjajnu polusezonu u dresu banjalučko­g Željezniča­ra.

U 15 odigranih utakmica postigao je osam golova. Za sada nije poznato hoće li Bilal potpisati ugovor sa plavima, no sve bi trebalo biti poznato u narednim danima. Podsjećamo, plavi će do kraja priprema odigrati još tri meča, a prvi je na rasporedu danas od 14 sati protiv Vršca iz Srbije.

Prekosutra će u Međugorju boraviti Klis iz Buturović Polja i Željezniča­r će i sa ovim klubom odmjeriti snage. Generalna proba zakazana je za subotu, a rival još nije poznat.

 ?? ?? Dino Skender zadovoljan je pobjedom protiv Croatije iz Zmijavaca
Dino Skender zadovoljan je pobjedom protiv Croatije iz Zmijavaca
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina