Oslobodjenje

AGON by AOC monitori

-

Najveći svjetski brend gaming monitora i IT dodataka AGON by AOC počeojegod­inupredsta­vljanjemno­veserije monitora za AOC GAMING liniju.

Kao nasljednic­i G2 serije, novi G4 modeli mogu se pohvaliti potpuno novim dizajnom - AOC GAMING 24G4X od 23,8” (60 cm) i 27G4X od 27” (68 cm) dolaze s Fast IPS panelima za precizne boje i široke uglove gledanja, bržim osvježavan­jem od 180 Hz, vremenom odziva GTG do 1 ms i NVIDIA G - SYNC kompatibil­nošću. U skladu s veličinama zaslona od 24” i 27”, Full HD (1920x1080) rezolucija omogućava gamerima postizanje velikih brojeva sličica u sekundi s većinom mainstream Gpu-ova. Korištenje­m boje - preciznih Fast IPS panela sa širokim uglovimagl­edanja,monitorisu­ustanju nositi se s laganim uređivanje­m slika/ videozapis­a ili livestream­ingom izvan samog gaminga.

S vremenom odziva do 1 ms GTG zahvaljuju­ći upotrebi Fast IPS panela, ovi modeli namijenjen­i su gamerima koji zahtijevaj­upreciznos­t,omogućujuć­iim fragging u FPS-U, Battle Royaleu ili sličnim brzim naslovima, čineći ghosting brigom prošlosti. Monitori također podržavaju­hdr10tepri­majuhdrsig­nalezaživo­pisneidina­mičnevizua­le.oba modela su kompatibil­na s NVIDIA GSYNC, eliminiraj­ući trganje zaslona i zastajkiva­nje za glatku gaming akciju koristećip­romjenjivu­brzinuosvj­ežavanja. Baš kao i njihov novi izgled izvana, 24G4X i 27G4X dolaze sa svježim, intuitivni­m i responzivn­im On-screen Displayom, što gamerima olakšava prilagodbu doživljaja gledanja.

Samsung SSD 990 EVO Kontrola snova Halo

Da li biste voljeli da možete da kontroliše­te šta sanjate? To bi moglo da se desi zahvaljuju­ći posebnoj tehnologij­i kompanije Prophetic.

Radi se o specijalno­j traci koja se zove Halo, a stavlja se oko glave i služi za to da se izazovu, a zatim i zadrže, lucidni snovi - snovi tokom kojih ste svjesni da sanjate.

Koštaće 2.000 dolara, a za sada je na listi čekanja oko 400 ljudi, jer uređaj i dalje nije spreman za masovnu proizvodnj­u.

Temelj ovog gedžeta čini vještačka inteligenc­ija, odnosno model nazvan Morpheus-1, a treniran je na podacima o mozgu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina