Oslobodjenje

Crveni Bugatti Chiron

-

Najnoviji primjerak Bugattijev­og modela Chiron Super Sport napustio je francusku fabriku te je krenuo na put prema svom kupcu u Singapuru, koji nije štedio novac u namjeri da se njegov automobil ističe i razlikuje od svih ostalih. Riječ je o specijalno­m modelu Chiron Super Sport poznatom kao Red Dragon, njegova karbonska karoserija je lakirana u crvenu boju. Pod direktnim svjetlom crveni karbon ima veoma bogatu i živahnu nijansu, dok u uslovima slabije svjetlosti boja ide više na bordo.

Kontrast crvenom karbonu prave nocturno crne linije koje se protežu cijelom dužinom automobila. Brojne komponente su napravljen­e od karbonskih vlakana, uključujuć­i sjajne crne felge, crvena kočiona kliješta i drugo,avlasnikse­odlučioiza­skyview staklene krovne panele.

Bogato opremljeni Bugatti poput ovog ne bi bio kompletan bez impresivne unutrašnjo­sti. Sjedišta su presvučena bijelom kožom, kao i paneli vrata, stubovi i tunel mjenjača, dok su druge površine na vratima i centralnoj konzoli napravljen­i od karbonskih vlakana s elegantnom satenskom završnom obradom.

MSI Claw još na čekanju

Iako je datum izlaska još na čekanju, kompanija MSI Claw je predstavil­a novitet. MSI Claw će biti opremljen sa dva Intel Core Ultra SKU: 155 H ili 135 H. Dok postoje neke razlike između procesora, ukupni jaz u performans­ama možda ne bude tako istaknut kao što se vidi kod Ryzen Z1 i Z1 Extreme. Ultra 7 165 H ima 16 jezgara i 22 niti, takta do 4.8 GHZ sa P-jezgrama i ima 8 GPU Xe-jezgra sa taktom do 2.25

GHZ. Sa druge strane, Ultra 5 135 H procesor nudi 14 jezgara i 18 niti sa prijavljen­im maksimalni­m taktom od 4.6 GHZ, zajedno sa 7 Xe-core i takt do 2.2 GHZ za grafiku.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina