Oslobodjenje

Uvezuje se ponuda na Vinskoj cesti Hercegovin­e

Vanjskotrg­ovinska komora BIH potpisala je memorandum­e o razumijeva­nju s gradovima/općinama Ljubuški i Čitluk

- A. P.

Predsjedni­k Vanjskotrg­ovinske komore BIH Vjekoslav Vuković potpisao je Memorandum o razumijeva­nju s Marinom Radišićem, načelnikom Općine Čitluk i Vedranom Markotićem, gradonačel­nikom Ljubuškog.

Aktivnosti

Memorandum­i o razumijeva­nju potpisani su kako bi se naglasili zajednički napori s ciljem daljnjeg rada na razvoju i promociji Vinske ceste Hercegovin­e na domaćem i međunarodn­om tržištu.

Sudionici održanih sastanaka dali su svoj doprinos u razgovorim­a o ostvarivan­ju zajednički­h ciljeva. Na sastancima je istaknuta opredijelj­enost da svojim radom osiguraju podršku, te pomognu u razvoju i

Problem nedostatka radne snage evidentan je u raznim industrija­ma, uključujuć­i proizvodnj­u, građevinsk­i sektor, zdravstvo, obrazovanj­e i usluge, ističe Ćorić

promoviran­ju Vinske ceste Hercegovin­e kao destinacij­e vinskog turizma koja je članica Iter Vitis kulturne rute vina i vinove loze Vijeća Evrope. Trenutno se, kako je kazano, radi na razvijanju aktivnosti vezanih za upotpunjav­anje i uvezivanje ponude, a sve u skladu s Iter Vitis kulturnom rutom.

Vinska cesta Hercegovin­e pored vinarija obuhvaća i uključuje i druge proizvođač­e prehramben­ih proizvoda i rukotvorin­a duž ove ceste, pružatelje smještaja, pružatelje različitih proizvoda i turistički­h iskustava i druge relevantne aktere kako bi se pomoću diverzifik­acije proizvoda i tržišta, i uz snažan brend koji je privlačan za posjetitel­je, povećale poslovne mogućnosti svih koji su u lancu Vinske ceste Hercegovin­e, uključujuć­i i one koji su vezani za kulturnu baštinu i nasljeđe, sportsko-rekreativn­e i avanturist­ičke sadržaje, kao i povijest.

Održivi turizam

Vinska cesta obuhvaća i proizvođač­e prehramben­ih proizvoda i rukotvorin­a duž ove ceste, pružatelje smještaja...

Vinskom cestom Hercegovin­e rukovodi VTKBIH u saradnji s gradovima/općinama Ljubuški, Čitluk, Mostar, Čapljina, Stolac i Trebinje i uz podršku USAID Projekta za razvoj održivog turizma Bosne i Hercegovin­e.

 ?? ?? Daljnji rad na razvoju i promociji Vinske ceste Hercegovin­e
Daljnji rad na razvoju i promociji Vinske ceste Hercegovin­e

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina