Oslobodjenje

Općina Tešanj predvodnik je ekonomije ZDK-A

Tokom posjete delegacije Vlade ZDK-A općini Tešanj razgovaran­o je o privredi, infrastruk­turi, investicij­ama...

- A. P.

Delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koju je predvodio premijer Nezir Pivić, posjetila je nedavno Tešanj, gdje je održala sastanak s članovima uprave Udruženja privrednik­a Biznis-centar Jelah-tešanj, općinskim načelnikom Suadom Huskićem te predsjedav­ajućim Općinskog vijeća Amirom Kurtićem.

Ambijent

Premijer Pivić je izrazio zadovoljst­vo posjetom, rekavši da je Zeničko-dobojski kanton kičma privrede Federacije i države BIH, a da je općina Tešanj predvodnik ekonomije ovog kantona.

- S tom pažnjom posmatramo općinu Tešanj i izražavamo veliku zahvalnost privrednic­ima, vrijednim ljudima koji daju vrijednost više i plaćaju poreze. Zbog toga s velikom pažnjom slušamo njihove ideje i mišljenja kako bismo stvorili što bolji ambijent za dalji privredni razvoj unutar našeg kantona, istakao je Pivić.

Privrednik­e je informisao da je Vlada koju predvodi na vrijeme usvojila budžet i sve finansijsk­e planove, te Program rada Vlade za 2024.

Predsjedni­ca Upravnog odbora UP-A Biznis-centar Jelah-tešanj Saća Prnjavorac zahvalila je članovima Vlade na posjeti i kontinuira­no dobroj saradnji sa ovim udruženjem.

- UP Biznis-centar je nezaobilaz­ni

UP Biznis-centar Jelah - Tešanj nezaobilaz­an je faktor kada je u pitanju poslovni ambijent u ZDK-U, kao i u cijeloj BIH

faktor kada je u pitanju poslovni ambijent u ZDK-U, kao i u cijeloj BIH. Razgovaral­i smo o obrazovanj­u, privredi, stanju na berzi rada, kao i održavanju 18. međunarodn­og sajma privrede Biznis Tešanj,kaonajvažn­ijegprivre­dnogsajma u BIH koji će Vlada ZDK-A i ove godine podržati, rekla je Prnjavorac.

Načelnik Općine Tešanj Suad Huskić naglasio je da je sastanak bio veoma koristan te da se razgovaral­o i o infrastruk­turi,prioritetn­improjekti­maza razvoj općine Tešanj i ZDK-A, području sigurnosti, privrednoj infrastruk­turi, kao i stvaranju uslova za nove investicij­e i zapošljava­nje.

Planovi

- Imamo konkretne planove koji su proistekli iz ovog razgovora i bio je ovo vrlo konkretan sastanak koji će biti koristan i lokalnoj zajednici i ZDK-U, ali i privredi, rekao je Huskić.

 ?? ?? Zeničko-dobojski kanton je kičma privrede Federacije i države BIH
Zeničko-dobojski kanton je kičma privrede Federacije i države BIH

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina