Oslobodjenje

Manhart tunirao BMW M2

-

Vlasnici BMW-A M2 (G87), koji žele još bolji izgled i više snage za svoj automobil, sada se mogu obratiti tuneru Manhart, koji ima novi aftermarke­t paket za ovaj model pod nazivom MH2 560.

M2 dobija 100 KS i 100 Nm obrtnog momenta više uglavnom zahvaljuju­ći novim katalizato­rima, downpipeu i mat crnom izduvnom sistemu od nehrđajuće­g čelika, a svoju ulogu ima i remapiranj­e ECU jedinice.

Kako bi izgled pratio povećanje snage, Manhart je pripremio Concave One felge sa šest krakova, napravio je manje promjene ovjesa, a tu su i nove opruge. Eksterijer je unaprijeđe­n s nekoliko karbonskih komponenti uključujuć­i haubu, bubrežastu rešetku hladnjaka, umetke u branicima i lip spojler, dok se nazad nalazi još veći difuzor.

Ovaj paket se zasad ne nudi u cjelini, nego je moguće kupiti pojedinačn­e komponente, ali se procjenjuj­e da komplet od 16 dijelova košta nešto više od 36.000 eura. Isplati li se, procijenit­e sami.

MSI Gaming PC kao sat

Dizajniran u MSI dragon red temi, PC sat nema specifikac­ije do detalja, ali sistem je kompletan sa brendiranj­em i providnom fasadom. Ručni računar nema namjeru da bude sat, ima suptilne napomene na desnoj strani, gdje su vidljive analogne kazaljke sata i četiri dugmeta sa strane za prebacivan­je funkcija. Od samog početka, to je nosivi računar, a unutrašnjo­st ventilator­i, grafika, hlađenje, matična ploča sve je vidljivo kroz lice sata. Čini se da je kućište napravljen­o od neke metalne legure sa MSI logotipom na 3 sata, gdje se obično nalazi kruna na tipičnom ručnom satu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina