Oslobodjenje

Duple krune Zrinjski domaćin je ekipi Slavije

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Utakmicama osmine finala Kupa BIH nastavlja se fudbalska sezona u našoj državi, a najviše pažnje izaziva nedjeljni derbi starih rivala Slobode i Sarajeva.

Iako su Tuzlaci trenutno u drugom rangu, Prvoj ligi Federacije BIH, izbacili su Željezniča­r u Kupu, a dominantni su i u svom takmičenju, tako da je jasno da pred svojim navijačima mogu napraviti velike probleme favorizira­noj ekipi sa Koševa.

Očekuje se pun Tušanj

- Utakmica je od velike atrakcione vrijednost­i za oba kluba. Kako mogu procijenit­i po medijima, to je možda i najatrakti­vnija utakmica ovog kola Kupa. Jedan dobar protivnik, koji je po mojoj procjeni napravio veliki iskorak u posljednje dvije godine, koji je čak u top 3-4 kluba u regionu.

Igra se, trenira se i gleda se fudbal zbog ovakvih utakmica, poručio je golman Tuzlaka Azir Muminović

Dolaze na naš nezgodni Tušanj, gdje ćemo mi pokušati da se suprotstav­imo na najbolji način, rekao je trener Slobode Zlatan Nalić i dodao:

- Imamo malih problema u igračkom kadru. Razlog je viroza, par igrača je tek izašlo iz viroze. Sada protiv Sarajeva ne možemo računati na Mujkića, koji je pod temperatur­om. Svi ostali registrova­ni igrači su dostupni. Plan priprema i dovođenje igrača smo pokušali da fokusiramo na 9. mart, što znači da imamo prostor za dovođenja i proširenje ekipe. U ovom trenutku igramo sa ovim što imamo i imamo prostor da pružimo predstavu kojom će naši navijači biti zadovoljni.

Golman Azir Muminović rekao je da svi u ekipi jedva čekaju utakmicu.

- Igra se, trenira se i gleda se fudbal zbog ovakvih utakmica. Pripreme dobro prolaze, igrači su radili svoj posao, svi smo spremni i nema ozbiljnih povreda. Svi igrači su tu osim Mujkića. Borit ćemo se. Navijače pozivam da dođu u što većem broju da nas podrže. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa premijerli­gaša i pripremamo se za to, jer se nadamo da ćemo se od maja vratiti u društvo najboljih, optimista je Muminović.

Sarajevo stiže s jasnim ciljem, njegova ambicija je da ove sezone osvoji bar jedan trofej, a s obzirom na to da je već prilično zaostalo u Premijer ligi, mnogo je realnije da do pehara stigne preko Kupa.

Aktuelni prvak i osvajač Kupa Zrinjski gostovat će Slaviji u Istočnom Sarajevu. Trener Željko Petrović istakao je kako je veoma zadovoljan pripremama.

- Momci su od prvog dana radili fenomenaln­o i nismo imali nijedan problem u vezi s organizaci­jom,

 ?? ?? Nemanja Bilbija predvodit će napad Zrinjskog
Nemanja Bilbija predvodit će napad Zrinjskog

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina