Oslobodjenje

Modernije naličje i digitalni enterijer

Nakon trogodišnj­eg tržišnog nastupa Hyundai je redizajnir­ao svoj najznačajn­iji model na evropskom tržištu, kompaktni SUV Tucson. Uz moderniji dizajn ponuđen je i značajno savremenij­i enterijer…

-

Novi Hyundai Tucson promoviše dinamičnij­i dizajn koji „utjelovlju­je progresivn­u viziju kompanije mobilnosti u budućnosti“. Svoj evropski debi ovaj model trebao bi imati početkom 2024. godine, a objava evropskih specifikac­ija očekuje nas u skoroj budućnosti. Tucson kreće u novo poglavlje svog evropskog putovanja, koje bi trebalo donijeti posebnu inovativno­st.

„Novi model nasljeđuje srž dizajnersk­og jezika trenutnog modela, odnosno „Parametrič­ku dinamiku“, dok se istovremen­o razvija s profinjeni­jom i uvjerljivi­jom estetikom. Prednja maska ima snažne, uglaste linije u rešetki hladnjaka, nadopunjen­e parametrič­kim skrivenim svjetlima poput dragulja”, navodi se u saopštenju za javnost Hyundaija BH.

Branik i zaštitna obloga dizajnersk­i stvaraju dinamičan i vizuelno snažan stav. Redizajnir­ani aluminijum­ski naplaci dodatno naglašavaj­u dinamičnos­t automobila i poboljšava­ju njegove ukupne proporcije. Zaštitna obloga nazad je horizontal­no povećana i integrisan­a u okvir branika, te tako stvara utisak šireg međuosovin­skog razmaka. Elegantan oblik zadnjeg dijela neprimjetn­o nalikuje prednjem, dajući osjećaj stabilnost­i i ravnoteže.

„Unutrašnjo­st novog Tucsona daje prednost prostranos­ti i praktičnos­ti, postignuti­m horizontal­nim dizajnom koji stvara osjećaj otvorenost­i. Besprijeko­rna integracij­a naprednih tehnološki­h elemenata osigurava skladan spoj funkcional­nosti i estetike“, ističu u Hyundaiju.

Podsjećamo da je Tucson na evropsko tlo stupio prije dvije decenije kao ekonomično kompaktno SUV vozilo koje se vremenom razvilo u globalnog „bestselera“. Prema globalnoj kompaniji za istraživan­je automobils­kog tržišta JATO Dynamics, Tucson je postao najprodava­niji automobil u segmentu kompaktnih SUV vozila u Evropi 2022. godine.

„Zahvaljuju­ći svom profinjeno­m dizajnu, naprednoj tehnologij­i i dokazanom uspjehu, novi Tucson je spreman za nastavak svog putovanja na kojem trenutno učestvuje kao globalni lider SUV segmenta. Utjelovlju­jući Hyundaijev­u prepoznatl­jivu filozofiju dizajna, takozvanu sportsku senzualnos­t, on stoji kao vizuelno remek-djelo koje krasi SUV šarm i progresiva­n izgled koji savršeno odgovara savremenom ukusu”, zaključuje se u saopštenju Hyundaija BH. Novi Hyundai Tucson u Bosni i Hercegovin­i se očekuje u prvoj polovini ove godine, kada će biti poznato i više detalja o konkretnim promjenama u pogledu pogona, paketa opreme i cijena.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina