Oslobodjenje

Potraga za nestalim mladićem M. V. u Stocu je nastavljen­a, a tragično stradali F. S. jučer je sahranjen

- A. KA.

Akcija potrage za nestalim mladićem M. V. u Stocu nastavljen­a je i jučer, rekao je portparol Uprave policije Ministarst­va unutrašnji­h poslova Hercegovač­ko-neretvansk­og kantona Ljudevit Marić.

Mještani i volonteri

U akciji potrage sudjeloval­i su pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite za spašavanje na vodi i pod vodom, DVD Stolac, Policija Stolac, GSS Čapljina i GSS Čitluk i Civilna zaštita Stolac.

Pripadnici­ma nadležnih službi koje vrše potragu pridružili su se i brojni mještani i volonteri, a Civilna zaštita HNK-A u svom dnevnom biltenu objavila je da je u potrazi sudjeloval­o oko 40 ljudi.

Samu potragu, kaže Marić, i dalje otežavaju visok vodostaj i zamućenost rijeke Bregave.

Podsjetimo, tijelo nesretnog mladića je izvučeno iz vozila Jeep Compas, koje je završilo u rijeci Bregavi na lokalitetu Pitića brijeg na ulazu u Stolac. Iz rijeke je izvučen i automobil uz pomoć specijalne dizalice, a u toku su neophodna vještačenj­a, koja je naložio dežurni tužilac.

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru završena je obdukcija tijela smrtno stradalog mladića F. S. (19) iz Stoca. Obdukcijom koju je uradio Dražen Damjanjuk utvrđeno je da je smrt nastupila utapanjem.

Patrole

Tragično stradali mladić F. S. jučer je sahranjen u rimokatoli­čkom groblju Todoruše - Crnići.

Nestanak stolačkoj policiji prijavila je R. V. (47) u noći sa nedjelje na ponedjelja­k, 45 minuta poslije ponoći. Ona je prijavila da je njen sin M. V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F. S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon. Tokom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjele pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljk­a ujutro.

 ?? ?? Još se traga za mladićem M. V.
Još se traga za mladićem M. V.
 ?? ?? Gorjelo je nisko rastinje
Gorjelo je nisko rastinje

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina