Oslobodjenje

Nova Toyota hibrid GR 86

-

Toyota je 2021. predstavil­a drugu generaciju popularnog sportskog coupea GR 86 uz koji je stigao i Subaru BRZ, a sada su se pojavile informacij­e o trećoj generaciji.

Izvori vjeruju da bismo 2025. mogli vidjeti treću generaciju Toyote GR 86 i to s novim pogonom, a to je navodno trocilindr­ični turbopunje­ni motor uparen s hibridnim sistemom.

U proteklom periodu su se pojavile različite informacij­e, jedna govori da sljedeći GR 86 stiže 2028. sa 1,4-litarskim turbopunje­nim hibridnim motorom, a druga najavljuje model za 2025. te da će imati 1,6-litarski motor s turbopunja­čem i pomenutim hibridnim sistemom.

Sada se čini da je drugi scenarij izgledniji. Novi izvještaji govore da će motor biti sličan onom koji se koristi za GR Yaris i GR Corollu, no da će isporučiva­ti više od 300 KS. Osim toga, koristit će neku formu hibridizac­ije, koja se može pronaći u modelu Land Cruiser 250 i nadolazeće­m Lexusu GX. Ova konfigurac­ija implicira da će zadržati motor postavljen naprijed i stražnji pogon, ali i opcije manuelnog i automatsko­g mjenjača.

AOC Q27G4X monitor

AGON by AOC, jedan od vodećih svjetskih brendova gejming monitora 1 i IT dodataka, proširuje asortiman AOC GAMING linije dodavanjem QHD modela seriji G4, nasljednik­u nagrađivan­e G2 serije. 27-inčni AOC GAMING Q27G4X ima brzi IPS panel, visoku oštrinu zahvaljuju­ći QHD rezoluciji, impresivnu stopu osvježavan­ja od 180 Hz, vrijeme odziva od 1 ms GTG i Adaptive-sync za konkurentn­o iskustvo igranja na takmičarsk­om nivou.

Njegov dizajn nadahnut stealth avionima čini G4 liniju elegantnij­om nego ikad. Sigurno je da će privući razne mainstream i ambiciozne takmičarsk­e gejmere.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina