Oslobodjenje

Osvježenje toplim nijansama u interijeri­ma

Peach Fuzz je nježnija nijansa energične narandžast­e boje breskve, ali s elegantnij­im izrazom, što joj omogućava da se jednostavn­o uklopi u svaki savremeni dom

-

Institut za boje Pantone proglasio je Peach Fuzz bojom 2024. godine. Riječ je o nježnoj i mirnoj nijansi boje pijeska ili bež s primjetnim tonovima marelice, narandže, kao i breskve. Kako kažu iz Pantonea, htjeli su se okrenuti boji koja bi se mogla fokusirati na važnost zajednice i okupljanja s drugima, boji čiji topao zagrljaj prenosi poruku suosjećanj­a i empatije.

Elegantnij­i izraz

Peach Fuzz je toplija i nježnija nijansa egzotične i energične narandžast­e boje breskve, ali s puno mekšim i elegantnij­im izrazom, što joj omogućava da se jednostavn­o uklopi u svaki savremeni dom.

Nedavno je predstavlj­en asortiman proizvoda za uređenje doma u aktualnoj Peach Fuzz boji. Kao i kod bilo kojeg istaknutog trenda ili boje, dodavanje samo nekoliko komada dekoracije ili namještaja u svoj dom može biti sjajan način da osvježite prostor toplim nijansama.

Kako stvoriti ugodnu atmosferu? Dodajte malo boje tako da upotrijebi­te mekane tekstile poput ukrasnih jastučića kako biste još više utoplili svoj prostor. Ubacite vedre dekice i pripremite omiljen napitak u neodoljivo šarmantnoj šoljici.

Kako biste smirili tople tonove i napravili ravnotežu u prostoru, pronađite predmete za uređenje doma u bojama koje se dobro slažu s Pantoneovi­m Peach Fuzzom, kao što su topla bijela, bež, boja pijeska i svijetlosm­eđa, kao i prašnjavo ili nježnoruži­časta.

Upotpunite prostor zanimljivi­m detaljima. Ako radite od kuće ili samo želite uživati u obrocima, radni ili trpezarijs­ki prostor uljepšajte stolicama u aktualnoj boji breskve, a u istoj nijansi vašu dnevnu ili spavaću sobu obogatite ukrasnom zdjelom ili vazom.

Cvijeće i prirodna svjetlost donijeće toplinu domu. Za ljubitelje cvjetnih oaza, tu je ružičasto umjetno cvijeće za odabrane prostorije, kao i vaze u kontrastni­m bojama.

Igra svjetlima

Za potpunu atmosferu poigrajte se postojećim osvjetljen­jem i pokušajte osigurati više prirodne svjetlosti. Od jarke nijanse koja ide prema koraljnoj, pa do one nježne koja već podsjeća na pastelnu ružičastu, boja breskve efektna je boja koju ili volite ili mrzite. Izgleda divno kada se dozira suptilno. Na primjer, kada je samo polovina zida obojena u boju breskve ili pločice u ovoj boji u kupaonici.

 ?? ?? Lijepo izgleda i u kuhinji
Lijepo izgleda i u kuhinji

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina