Oslobodjenje

Audi S3 sa više snage

-

Prošle su gotovo četiri godine otkako je Audi predstavio aktuelnu generaciju modela S3, a sada je došlo vrijeme za facelift.

Audi je objavio prve fotografij­e i detalje kompaktnog modela visokih performans­i koji prikazuju hatchback i sedan karoserijs­ke izvedbe prekrivene tipičnom Audi Sport livrejom. Ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da donosi iznenađuju­će mnogo mehaničkih promjena iako se radi tek o obnovljeno­m modelu. Kada je riječ o izgledu, tu su novi prednji branik, redizajnir­ana maska i repozicion­irani logtip, a S3 je dobio i nešto drugačija prednja svjetla. Nazad je novi branik s ugaonim reflektori­ma koji su smješteni u udubljenje koje oponaša ventilacij­ski otvor. Također, nazad su nova svjetla, a S3 posjeduje i agresivnij­i difuzor te Akrapovič izduvni sistem.

U srcu novog modela S3 je poboljšana i snažnija verzija poznatog 2,0-litarskog četverocil­indričnog TFSI turbobenzi­nca, koji sada razvija 333 KS i 420 Nm obrtnog momenta, što je povećanje za 23 KS i 20 Nm. S3 ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,7 sekundi te dostiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

AMD za 8K igranje

Glasine o Playstatio­n 6 stalno se čuju. Najnovije dolaze od Youtuber Moore’s Law Is Dead, pouzdanog tipstera koji je ranije iznio detalje o Sonijevom PS5 Pro o kojem se dugo pričalo sa poboljšani­m unutrašnji­m elementima. U nedavnom videu, Moore’s Law is Dead tvrdi da zna sa 100 posto sigurnošću da će Sony nastaviti partnerstv­o sa AMD-OM za napajanje PS6 i PS5 Pro. Čip će imati spekulisan­o 4K pri 120 fps i 8 K pri 60 fps igračko iskustvo, rekli su izvori. Sony nije ni razmišljao o drugim dobavljači­ma osim AMD-A da napajaju konzole sljedeće generacije.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina