Oslobodjenje

Muzaferija na 18. mjestu spusta u Crans Montani

- Z. Š.

Elvedina Muzaferija je na spustu u Crans Montani osvojila nove bodove u Svjetskom kupu, prve u spustu ove sezone.

Najbolja bosanskohe­rcegovačka skijašica završila je na 18. mjestu osvojivši novih 13 bodova u poretku Svjetskog kupa.

Muzaferija je na stazi u Crans Montani imala vrijeme 1:20.21, 1,10 sekundi sporije od pobjednice Lare Gut-behrami iz Švicarske.

Sjajna Muzaferija vozila je odlično, bila je blizu rezultata karijere u spustu, ali je u finišu posustala i na kraju završila kao

18, što su joj prvi spust bodovi u sezoni.

Inače, ove sezone Elvedina je ostvarila najbolji rezultat u karijeri, kada je zauzela 14. mjesto na superveles­lalomu u italijansk­oj Cortini d’ampezzo. Prije nekoliko dana ostvarila je prvu pobjedu u karijeri u Evropskom kupu u spustu u Crans Montani.

Priliku za nove bodove Elvedina Muzaferija će imati u subotu u Crans Montani, kada se vozi još jedan spust, dok je u nedjelju na rasporedu superveles­lalom.

Drugo mjesto u utrci zauzela je Švicarka Jasmine Flury sa 21 stotinkom iza sunarodnja­kinje Gut-behrami, a na trećem mjestu završila je Cornelia Huetter iz Austrije.

Inače, Gut-behrami je ostvarila sedmi trijumf ove sezone i 44. u Svjetskom kupu, što je drugi najbolji rezultat među aktivnim skijašicam­a iza neprikosno­vene Mikaele Shiffrin.

Švicarka je nakon ove pobjede vodeća u ukupnom poretku s 1.314 bodova, 105 više od Shiffrin (1.209), koja se povrijedil­a 26. januara u Cortini d’ampezzo. Treća je Italijanka Federica Brignone sa 968 bodova.

U poretku skijašica u spustu prvo mjesto s 350 bodova još drži Italijanka Sofia Goggia, koja je zbog povrede završila sezonu. Druga je Gut-behrami sa 309, a treća Austrijank­a Stephanie Venier sa 287 bodova.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina