Oslobodjenje

Minnesota Timberwolv­esi blistaju u NBA ligi

- ZLATKO ŠARIĆ

Posljednja utakmica uoči Allstar pauze u NBA ligi odigrana je u Portlandu, gdje su Minnesota Timberwolv­esi ostvarili četvrtu pobjedu. Bili su uvjerljivi protiv domaćih Trail Blazersa sa 128:91.

Pobjednike je predvodio Anthony Edwards s 34 poena, šest skokova i sedam asistencij­a, Karl-anthony Towns dodao je 23 koša i osam skokova. Bh. reprezenta­tivac Luka Garza nije bio u kombinacij­i za ovu utakmicu.

Sjajnu utakmicu odigrali su Utah Jazz i Golden State Warriors. Gosti su na kraju slavili 140:137 uz sjajnu igru Klaya Thompsona koji je ubacio 35 poena.

Rezultati NBA lige:

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 113:110, Portland Trail Blazers Minnesota Timberwolv­es 91:128, Utah Jazz - Golden State Warriors 137:140.

- Imali smo kratko vrijeme da se upoznamo. Pripreme su bile dobre, podizali smo se iz utakmice u utakmicu, trebala je ekipa da upozna mene, ja ekipu. Imamo nekih novih igrača. Spremni smo za utakmicu. Neki igrači će nam nedostajat­i, neki zbog registraci­je, a neki zbog kartona.

Nije baš idealna situacija, ali to što imamo, istrčat će na teren sa ubjeđenjem da možemo dobiti utakmicu. Znamo sve o protivniku, dobre strane, kojih je mnogo, a isto tako i one koje bismo mogli iskoristit­i i pokušaćemo u tom segmentu da damo najbolje i ostvarimo rezultat, rekao je nekadašnji reprezenta­tivac BIH Akrapović.

Pred plavima je serija teških utakmica, dočekuju Zrinjski, zatim gostuju Širokom Brijegu, a onda na Grbavicu dolazi veliki gradski rival Sarajevo.

- Sigurno da raspored nije takav da čovjek može realno da gleda na osvojene bodove. Nikada nikome ne mogu da priznam da je bolji ako to ne

Prva utakmica je najbitnija, rekao je trener Borca Vinko Marinović pred nedjeljni duel sa Tuzla Cityjem

svoje adute u ovom derbiju. Imamo se pravo nadati pobjedi, rekao je trener kluba sa Pecare Dino Skender.

Pritisak na domaćinu

Stručni štab je detaljno analizirao protivnika.

- Oni imaju izuzetnu individual­nu kvalitetu, a posebno je to izraženo na ofanzivnim pozicijama. Moramo znati odgovoriti na sve izazove u odbrani, a isto tako moramo moći učiniti nešto naprijed i iskoristit­i prilike koje nam se ponude u ovom derbiju. Vjerujem kako ćemo imati svoje prilike i biti maksimalno koncentris­ani u završnici. Pritisak će svakako biti na Sarajevu koje će nas pokušati žestoko napasti, ali mi moramo biti čvrsti i pokušati kroz takav pristup doći do pobjede, dodao je Skender.

Lider Borac će dočekati Tuzla City. - U drugom dijelu sezone je manje utakmica. Svako kolo će biti sve manje bodova u igri. Svaki meč je težak i sigurno je da će na svima pritisak biti sve veći. Ona ekipa koja bude imala kvalitet i karakter će prva proći kroz cilj. Prva utakmica je najbitnija i moramo ići iz meča u meč, kazao je trener Borca Vinko Marinović.

Parovi 19. kola Premijer lige BIH u fudbalu, subota: Posušje - Zvijezda 09 (13 sati, sudije: Gigović, Đozić, Čaušević, prenos: Arena Sport), Igman - GOŠK (13, Jelić, Stjepanovi­ć, Makarić, Arena), Željezniča­r Zrinjski (16, Sivac, Beljo, Čolić, Arena). Nedjelja: Sarajevo - Široki Brijeg (13, Topalović, Ibrišimbeg­ović, Demir, Arena), Borac - Tuzla City (17.30, Njegomirov­ić, Maksimović, Nanić, Arena). Igrano u petak: Sloga Doboj - Velež.

Poredak: Borac 45 bodova, Zrinjski 38, Velež 33, Sarajevo 33, Sloga 27, Široki Brijeg 22, Posušje 20, GOŠK 20, Tuzla City 19, Željezniča­r 19, Igman 19, Zvijezda 09 11.

 ?? ?? Navijači će kao i uvijek biti velika podrška Željezniča­ru
Navijači će kao i uvijek biti velika podrška Željezniča­ru
 ?? ?? Renan Oliveira i Ilija Mašić u prošlogodi­šnjem duelu Sarajeva i Širokog na Koševu
Renan Oliveira i Ilija Mašić u prošlogodi­šnjem duelu Sarajeva i Širokog na Koševu
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina