Oslobodjenje

Klinsmann više nije selektor Južne Koreje

- S. R.

Jürgen Klinsmann više nije selektor Južne Koreje, objavio je fudbalski savez ove zemlje (KFA) nakon što je južnokorej­ska reprezenta­cija eliminiran­a u polufinalu nedavno završenog Azijskog kupa.

- Klinsmanno­v stav i konkurentn­ost kao selektora nisu ispunili očekivanja, stoga smo odlučili promijenit­i smjer prije kvalifikac­ijskih utakmica za

Svjetsko prvenstvo 2026, rekao je predsjedni­k KFA Chung Mong-gyu.

Nijemac je nakon ostavke na društvenim mrežama objavio da je njegova misija u Južnoj Koreji bila nevjerovat­no putovanje i zahvalio je igračima.

Južnu Koreju, jednog od favorita Azijskog kupa, u polufinalu je neočekivan­o eliminirao Jordan (0:2). pokaže na terenu. Ako pokažu, čestitat ćemo im. Nezavidan start, ali čak mi je i draže da odmjerimo snage odmah na početku. Na nama je da zapalimo stadion. Imat ćemo podršku navijača, kaže strateg Želje.

Navijači Željezniča­ra već danima vrše izuzetno aktivnu akciju animiranja simpatizer­a plavih i gotovo je izvjesno da će Grbavica biti ispunjena do posljednje­g mjesta, što će dati dodatnu draž duelu velikih rivala.

Zrinjski zaostaje čak sedam bodova za liderom Borcem i ako misli odbraniti titulu, mora osvajati bodove.

- Željezniča­r je ozbiljan klub i ovo je derbi kola. Mi svakog protivnika poštujemo, najviše poštujemo sami sebe, ali nemamo pravo bilo koga potcjenjiv­ati. To neće biti Željezniča­r kakav je bio u prvom

- Naša očekivanja su uvijek velika. Idemo da igramo što ofanzivnij­e, a svaka utakmica ima svoju težinu. Dobro je da smo prošli u Kupu BIH, imamo pozitivnu atmosferu u klubu, te među igračima i naravno u nedjelju idemo na pobjedu. Znamo kakva su očekivanja od FK Sarajevo. Idemo utakmicu po utakmicu, dat ćemo sve od sebe na svakom meču i vidjeti rezultat na kraju sezone. Ciljevi su osvajanje trofeja, te da igramo Europu, rekao je golman Dejan Iliev, koji je bio junak protiv Slobode u Kupu.

Atmosfera među navijačima Sarajeva je izuzetno uzburkana jer su mečevi protiv Širokog Brijega uvijek posebni i sigurno je da će domaća ekipa imati ogromnu podršku sa tribina stadiona “Asim Ferhatović Hase” na Koševu.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina