Oslobodjenje

Dvije najbolje ekipe u državi, FC Mostar SG i KMF Radnik Bijeljina

- Piše: STEFAN PAPAZ

Iskusni Brazilac sa makedonski­m pasošem Daniel de Souza vratio se u FC Mostar SG ove zime i ističe da je pauza jako dobro iskorišten­a, te da su spremni za derbi protiv aktuelnog prvaka i lidera na tabeli.

Atmosfera

- Jako dobro smo iskoristil­i pauzu, trenirali smo puno ujutro i popodne. Trener nas je spremio za derbi, imamo još nekoliko dana do njega da popravimo detalje, pa da u nedjelju, na dan utakmice, budemo 100 posto spremni, kaže nam Daniel de Souza.

Utakmice Mostar SG-A i Radnika u posljednje dvije sezone su istinski praznik futsala i poslastica za ljubitelje ove igre, a očekuje se da tako bude i u nedjelju.

- Realno, ne mogu da kažem ništa za utakmice iz prošle sezone, nisam bio u Bosni i Hercegovin­i. Ono što očekujem je da ovaj derbi ponovo bude dobra utakmica, da bude dobra atmosfera u dvorani i da nas publika podrži, kao i uvijek što je bilo kada sam igrao za Mostar SG.

Kako kaže, nije ga bilo teško nagovoriti da se vrati u svoju drugu kuću.

- Pa, nije bilo teško da odlučiš da se vraćaš kući. U Mostaru mi je uvijek bilo dobro i tu se osjećam lijepo. Sretan sam kada obučem dres FC Mostar SG.

Vraća se on poslije tri godine u bh. futsal i u FC Mostar SG, a ističe da su se stvari od tada promijenil­e.

- Promijenil­o se dosta otkada sam došao prvi put u Mostar SG. Uprava kluba radi sve najbolje da Mostar SG bude najbolji klub u BIH i nije slučajno da je Mostar stigao na ovaj nivo.

Kako kaže, očekivanja su uvijek najveća i on kao neko ko ima 17 trofeja u karijeri ne može da misli ni o čemu drugom nego o prvom mjestu i borbi za titulu.

Ono što očekujem je da ovaj derbi ponovo bude dobra utakmica i da bude dobra atmosfera u dvorani

- Očekivanja su da se borimo za titulu. Biće teško za nekoga ko ima 17 titula u karijeri, znam da je svaki trofej težak da se osvoji. I znam da ova sezona neće biti drugačija. Mi radimo, treniramo i spremamo se da na kraju sezone ispunimo naš cilj. Naša ambicija je da se pehar vrati u Mostar.

Teško gostovanje

Nije još imao potpuni uvid u kvalitet ostalih ekipa, ali smatra da je liga jača nego prethodni put kada je bio u BIH.

- Kada sam igrao prošli put, liga je bila baš dobra, jaka. Uvijek je bilo teško gostovanje. Sada mi se čini da je liga još jača nego prije. Ne znam, moram da odigram još utakmica da bih stekao potpuni utisak, za sada sam odigrao tek jednu domaću i jednu gostujuću utakmicu, gdje nije bilo lako dobiti Neimare u Zenici.

Utakmica FC Mostar SG - KMF Radnik igra se u nedjelju od 20 sati u Mostaru.

Raspored, 12. kolo, subota: Sloboda Kompred-sloga(19sati),hercegovin­a -Salines(19),nedjelja:željezniča­r-borac (18), Mostar SG - Radnik (20), igrano u četvrtak: Sarajevo - Brotnjo 7:2.

Lavovi protiv Orlova

U subotu će se odigrati kompletno 16. kolo Prvenstva BIH za košarkašic­e (Liga 12), sezona 2023/2024. Ovo je 5. kolo drugog dijela prvenstva.

Derbi će igrati Lavovi i Orlovi.

Parovi 16. kola Prvenstva BIH za košarkašic­e, subota:

Lavovi - Orlovi (16 sati), Mladi Krajišnik - Play Off (18), Zrinjski - Čelik (18), Jumper - Leotar (19), Kozara - Jedinstvo Dženex (19.30), Banovići - Igman (20.30).

Poredak:

Orlovi 30, Lavovi 28, Čelik 27, Jumper 25, Leotar 23, Zrinjski 23, Play Off 22, Banovići 21, Jedinstvo 19, Mladi Krajišnik 19, Kozara 18, Igman 15.

 ?? / FC MOSTAR SG ?? Poslije tri i po godine opet je u Mostaru
/ FC MOSTAR SG Poslije tri i po godine opet je u Mostaru
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina