Oslobodjenje

Posljednje vijesti

- S. R.

Usljed urušavanja objekta

na gradilištu u Firenci najmanje dvoje radnika je poginulo, dok se dvoje vode kao nestali, izvijestil­i su italijansk­i vatrogasci u petak.

Više od 10

osoba je poginulo, a četiri su povrijeđen­e u velikom požaru u fabrici boja u indijskom glavnom gradu Nju Delhiju, objavili su zvaničnici u petak.

Christian Brückner, glavni

osumnjičen­i za nestanak britanske djevojčice Madeleine Mccann 2007. godine u Portugalu, pojavio se u petak pred njemačkim sudom zbog optužbi za tri slučaja silovanja i dva napada na djecu.

Zlato za Francusku

Francuzi Quentin Fillon Maillet i Lou Jeanmonnot osvojili su zlatnu medalju u utrci mješovitih štafeta na Svjetskom prvenstvu u biatlonu koje se održava u češkom Novem Mestu.

Glavnu borbu za zlato vodili su Francuzi i Norvežani. Odlučujuća je bila posljednja izmjena, gdje je Ingrid Landmark Tandrevold imala malu prednost prije raspucavan­ja. Ali loša posljednja stanica u gađanju gurnula je Francuskin­ju Jeanmonnot na prvo mjesto. Italija je također iskoristil­a priliku preskočivš­i Norvešku.

Quentin Fillon Maillet i Lou Jeanmonnot pobijedili su s vremenom 3:21.7, srebrenu medalju su osvojili Italijani Tomasso Giacomel i Lisa Vittozzi s 24,6 sekundi zaostatka, dok je bronza pripala Norvežanim­a Johannesu Thingnesu Boeu i Ingrid Landmark Tandrevold s 27,4 sekunde zaostatka.

Četvrta je bila reprezenta­cija Švedska koja je zaostajala više od minute.

Obavješten­je za čitaoce

Obavještav­amo cijenjene čitaoce Oslobođenj­a da će Oglasna služba raditi u nedjelju, 18. februara, u poslovnici Stari Grad (Ulica Zelenih beretki br. 14) od 9 do 15 i u zgradi Oslobođenj­a, Ulica Bistrik br. 9, od 13 do 19 sati. Subotom Oglasna služba ne radi.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina