Oslobodjenje

CHATGPT će moći pamtiti

-

AI chatbot CHATGPT dobija mogućnost pamćenja, što znači da će se moći “prisjetiti” prethodnih chatova kako bi budući bili još korisniji.

Nova funkcija je trenutno u fazi testiranja te je dostupna malom dijelu besplatnih i Plus korisnika, dok njeno širenje još nije planirano. Ipak, iz kompanije Openai navode da će uskoro biti poznato više detalja.

Korisnici će u budućnosti moći zatražiti od Chatgpt-a da se prisjeti nečega iz prošlosti te da sam prikupi detalje. Memorija će se poboljšava­ti što se više bude koristio, tako da će vremenom i korisnici sve više uočavati razlike u pozitivnom smislu.

Ovo će biti korisno kada neko želi da se CHATGPT prisjeti detalja o njemu i ljudima koji su mu važni, a sve kako bi interakcij­e bile lakše u budućnosti. Također, moći će se “prisjetiti” željenih postavki, na primjer onih o formatiran­ju kad treba napisati nešto za korisnika. Zapamtit će ton i glas korisnika te će to iskoristit­i za različite stvari poput postova na blogu bez potrebe za ponavljanj­em.

Kada korisnik kodira, bit će dovoljno da otkrije svoj programski jezik i okvire, a CHATGPT će ih zapamtiti za naredne zadatke te tako pojednosta­viti proces. Ako korisnik kreira nastavne planove kao nastavnik, CHATGPT će npr. zapamtiti da on preferira časove u trajanju od 50 minuta te će se prilagodit­i tome.

Nova funkcija Chatgpt-a mu omogućava i da zaboravi ono što korisnik želi, samo mu to mora “reći”.

Mobilni Elden Ring Realme lansirao C67

Službeno je lansiran mobitel brzorastuć­e marke, osmišljen kako bi preoblikov­ao standarde: Realme C67. Ovaj novi dodatak njihovoj C seriji sadrži kameru od 108 MP, 6 nm Snapdragon procesor i značajke kojim ga proizvođač želi pozicionir­ati kao prvaka u tom cjenovnom segmentu. Realme C67 dostupan je po promotivno­j cijeni do kraja februara, počevši od 199 eura. Realme C67 može se pohvaliti kamerom od 108 MP s 3X In-sensor Zoomom i najvećim senzorom u svom cjenovnom razredu. C67 ima poboljšane mogućnosti noćnog snimanja sa 132 posto povećanjem područja senzora svjetlosti.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina