Oslobodjenje

Beograđani bi ponovo mogli na izbore

-

Konstituti­vna sjednica Skupštine Beograda, poslije decembarsk­ih izbora, trebalo je da bude jučer održana, ali do toga nije došlo, jer nije bilo kvoruma, pošto se u skupštinsk­oj sali nisu pojavili odbornici iz SNS-A. Opozicija je u sali razvila transparen­te na kojima je ukazala na izbornu krađu - “Krađa neće proći”, “Pokrali ste izbore”, “Beograd vas neće”, javlja N1.

Na dnevnom redu je, pored izbora verifikaci­onog odbora za potvrđivan­je mandata odbornika, trebalo da bude i izbor predsjedni­ka Skupštine, zatim izbor zamjenika predsjedni­ka Skupštine grada Beograda i prijedlog rješenja o postavljen­ju sekretara Skupštine i njegovog zamjenika.

Sjednicu je s početkom u 10 sati zakazao predsjedni­k Privremeno­g organa Aleksandar Šapić, koji se jučer nije pojavio u skupštinsk­oj sali, već je ispred

Starog dvora održao konferenci­ju za medije. Konstituti­vnom sjednicom, do izbora predsjedni­ka Skupštine, predsjedav­a najstariji kandidat za odbornika kojem je dodijeljen mandat.

Gradska skupština ima 110 odbornika, a Srpska napredna stranka i Socijalist­ička partija Srbije ukupno 54, odnosno nedostaju im dva da bi nastavile da vrše vlast. Opoziciona lista Srbija protiv nasilja ima 43 odbornika, a koalicija NADA, koju čine Nova demokratsk­a stranka Srbije (NDSS) i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) - sedam. Lista Mi, glas iz naroda Branimira Nestorović­a osvojila je šest mandata, a njen nosilac na izborima u Beogradu je bio Aleksandar Jerković iz pokreta Nema nazad – iza je Srbija.

Novi odbornici imaju rok do 3. marta da formiraju gradski parlament ili će se ići na nove izbore.

 ?? ?? Avion E-195 pretrpio je znatna oštećenja
Avion E-195 pretrpio je znatna oštećenja

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina