Oslobodjenje

Julija: Putin je ubio Alekseja

Ruski istražitel­ji još nisu utvrdili uzrok smrti ruskog opoziciona­ra Navaljnog

-

Julija Navaljna, udovica ruskog oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog, jučer je u videoporuc­i poručila da će nastaviti djelo svog supruga i boriti se za slobodnu Rusiju.

“Želim živjeti u slobodnoj Rusiji, želim izgraditi slobodnu Rusiju”, rekla je Navaljna u videoporuc­i s naslovom: “Nastavit ću rad Alekseja Navaljnog.”

“Vladimir Putin ubio je mog supruga”, dodala je Navaljna, ističući da će surađivati s ruskim narodom kako bi se borila protiv Kremlja i stvorila novu Rusiju.

Kremlj je porekao umiješanos­t u njegovu smrt.

Navaljna optužuje ruske vlasti da skrivaju njegovo tijelo i čekaju da nestanutra­govinervno­gotrovanov­ičoka.

“Saveznici Navaljnog znaju zašto je njen suprug ubijen i uskoro će otkriti detalje, uključujuć­i imena osoba povezanih s njegovim ubojstvom”, rekla je.

Ruski istražitel­ji još nisu utvrdili uzrok smrti Alekseja Navaljnog niti je jasno koliko će vremena trebati da se donesu službeni zaključci, poručeno je jučer njegovoj majci.

Navaljni, 47-godišnji bivši odvjetnik, umro je u petak nakon šetnje u kaznenoj koloniji Polarni vuk u Harpu, gdje je služio tridesetog­odišnju zatvorsku kaznu, priopćeno je iz zatvorske službe.

Njegovoj majci Ljudmili rečeno je u zatvoru da je umro od sindroma iznenadne smrti, nedefinira­nog izraza za razne smrtonosne srčane bolesti.

Visokipred­stavnikeuz­avanjskuis­igurnosnu politiku Josep Borrell izjavio je jučer da će predložiti da režim sankcija EU u području ljudskih prava nosi ime Alekseja Navaljnog.

Na sastanak ministara vanjskih poslova država članica jučer je bila pozvana i Julija Navaljna.

“Moramo poslati poruku potpore ruskog oporbi”, rekao je Borrell.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina