Oslobodjenje

U Sarajevu bi opet da mijenjaju trenera

Slovenac Simon Rožman prošao je put od spasioca do glavnog krivca i pitanje je da li će ostati

- J. T.

Prvo proljetno kolo nije donijelo radost na stadion Koševo. Široki Brijeg je deklasirao Sarajevo sa 3:1, a pobjeda gostiju mogla je biti i ubjedljivi­ja. Sarajevo je odigralo jako loš meč, bez prave akcije, bez ozbiljne prilike i igra je bila takva da ne može zadovoljit­i navijače tima s Koševa, koji krivca vide u, kome drugom, nego u treneru. Kao što su ranije odlazili mnogi, tako sada navijači Sarajeva žele da otjeraju Simona Rožmana, koji je do prije nekoliko mjeseci bio spasilac koševskog fudbala. Rožman vjerovatno neće otići, Ismir Mirvić, prvi čovjek kluba, trudit će se da ga zadrži, a koliko će taj trud trajati, vidjet ćemo u vremenu pred nama. Ono što je karakteris­tično za Rožmana jeste da je u svakom kiksu FK Sarajevo pronašao neki čudan razlog, a dosad nijednom nije uzeo krivicu na sebe. Tako je bilo i ovaj put.

- Čestitke Širokom Brijegu na pobjedi. Imali smo solidno prvo poluvrijem­e, drugo poluvrijem­e smo loše otvorili. Eurogol nam je odsjekao noge. Moramo bolje, ja uvijek imam pravo da kažem što vidim. Nijedna utakmica nije bila spektakula­rna. Ko ima veći posjed, ima i veću šansu da griješi. Imali smo usporen protok lopte, a kad su nam dali gol, sve je krenulo u drugom smjeru, kaže Rožman.

Njegov kolega na klupi Širokog Dino Skender debitovao je trijumfom, a tim s Pecare je tako prekinuo niz od devet mečeva bez pobjede u ligi.

- Čestitao bih igračima na odličnoj utakmici i na vjerovanju da možemo doći i pobijediti. Znamo da je bilo dosta skepse po pitanju nas, da je dugi niz bez pobjede iza ekipe. Čestitam igračima od prvog do posljednje­g. Svi su dali doprinos pobjedi, rekao je Skender.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina