Oslobodjenje

Tandem Lukića predvodi napad u timu kola

Sarajevo je doživjelo težak poraz, Željezniča­r se predstavio u dobrom svjetlu, važnu gostujuću pobjedu je slavio GOŠK, a Borac je nastavio marš ka tituli

- J. T. J. T. KENAN KALOPER

Određeni su termini utakmica 20. kola WWIN lige BIH koje će se igrati od petka do nedjelje. Kolo će u petak, 23. februara, otvoriti GOŠK i Sloga (18 sati) i to duelom u Gabeli. U subotu, 24. februara, bit će odigrane dvije utakmice, odnosno dueli između Zvijezde 09 i Sarajeva (13 sati), te Veleža i Borca (16 sati). U nedjelju od 13 sati igra se još jedan derbi, a sastaju se Široki Brijeg i Željezniča­r. U istom terminu igraju Tuzla City i Posušje. Kolo će zatvoriti Zrinjski i Igman od 15 sati. Svi mečevi će biti u direktnom prenosu na kanalima Arene Sport.

Istok bolji od Zapada

Historijsk­a NBA All-star utakmica odigrana je u Indianapol­isu. Prvi put je na reviji najvećih zvijezda najjače lige jedna ekipa uspjela postići više od 200 poena. To je bio Istok, koji je pobijedio Zapad 211:186. Najefikasn­iji na All-staru bio je Karl-anthony Towns. On je je za samo 27 minuta postigao čak 50 poena. Tyrese Haliburton je za pobjednike postigao 32 poena uz 10 trica, a Jaylen Brown je bio drugi najefikasn­iji kod Istoka s 36 poena. Nikola Jokić je postigao 13 poena za Zapad, Luka Dončić sedam.

Duga zimska pauza je između nas i ove sedmice zvanično je nastavljen­a Premijer liga BIH, koja će od ovog proljeća nositi ime Wwin liga Bosne i Hercegovin­e. Najveće razočarenj­e navijačima su priredili igrači Sarajeva, koji su doživjeli uvjerljiv poraz od Širokog Brijega na Koševu.

Polusezonu je odlično počeo GOŠK, kojijekaog­ostsavlada­odirektnog­konkurenta u borbi za opstanak, ekipu Igmana, dok je dužan ostao i Zrinjski. Svi Borčevi konkurenti su kiksali, pa je banjalučki tim povećao prednost na vrhu tabele pobjedom nad Tuzlom. Slijedi najbolji tim 19. kola elitnog ranga našeg fudbala.

Golman

Marko Marić (HŠK Zrinjski)

Zrinjski je bio daleko od impresivno­g na gostovanju kod Željezniča­ra na otvorenju proljetnog dijela sezone, a svom golmanu Mariću može zahvaliti na nekoliko odličnih intervenci­ja koje su mu donijele remi bez primljenog gola, i prvi bod u nastavku sezone.

Desni bek

Zoran Kvržić (FK Borac)

Tamo gdje je stao jesenas, Kvržić je nastavio ovog proljeća. Još jedan odličan nastup krunisao je asistencij­om za drugi gol Jove Lukića protiv Tuzle, kojim je ovaj poprilično težak duel za Borac praktično riješen u korist domaćeg tima.

Stoper

Milan Milanović (FK Sloga Doboj)

Sloga je pokazala protiv Veleža da će i dalje biti tvrd protivnik na (nominalno) domaćem terenu u Modriči, a njen iskusni stoper Milan Milanović igrao je na standardno visokom nivou na kojem smo ga navikli gledati, barem kada su domaće utakmice u pitanju.

Stoper

Nemanja Cavnić (FK Željezniča­r)

Novi igrač Željezniča­ra može se pohvaliti da je već u debiju uspješno dobio brojne bitke sa Nemanjom Bilbijom, spriječivš­i ga da ozbiljnije ugrozi gol domaćeg tima na Grbavici. Cavnić je postavio visoke standarde već u debiju, a ostaje da se vidi može li igrati na tom nivou i ubuduće.

Lijevi bek

Luka Lučić (HŠK Posušje)

Sa kapitensko­m trakom oko ruke, Lučić je predvodio Posušje do važne pobjedenad­zvijezdom.domaćisubi­li impresivni, a Lučić je upisao i jedan od dva pogotka svog tima. Odradio je i besprijeko­ran posao u odbrani.

Zadnji vezni

Harun Karić (FK Željezniča­r)

Veznjak Željezniča­ra je imao jako dobar službeni debi u plavom dresu, a navijače je impresioni­rao borbenošću, ali i izborom jednostavn­ih, a dobrih rješenja prilikom prenosa lopte. Nema dileme da će u nastavku sezone imati važnu ulogu u igri svog tima.

Desno krilo

Luka Mamić (NK Široki Brijeg)

Velike probleme odbrani Sarajeva praviojekr­ilniigračš­irokogbrij­ega,aza svoje napore nagrađen je asistencij­om u jednoj od najvećih pobjeda Širokog Brijega u posljednji­h nekoliko sezona, pogotovo ako gledamo samo rezultate u duelima sa Sarajevom.

Lijevo krilo

Nihad Šero (NK GOŠK Gabela)

Veliku pobjedu u borbi za opstanak GOŠK je ostvario u gostima kod Igmana. Šero je načeo mrežu domaćih, a igrao je kroz cijeli meč dosta dobro i može biti jako zadovoljan i rezultatom i svojim doprinosom na ovoj utakmici.

Ofanzivni vezni

Mirzad Mehanović (FK Tuzla City)

Nema dileme da je nastup Mirzada Mehanovića u Banjaluci zaslužio da bude nagrađen većim dostignuće­m od minimalnog poraza. No, nema se mnogotogaz­amjeritime­hanoviću,bio je pokretačka snaga svoje ekipe od početka meča, a na kraju je postigao i jedini gol za Tuzlake na ovoj utakmici.

Napadač

Jovo Lukić (FK Borac)

Lukić je pokazao da će i ovog proljeća biti udarna igla Borčevog napada, postigavši dva pogotka protiv Tuzle. Naročito je impresivan bio prvi, a nema dileme da će Lukić brzo biti blizu samog vrha liste strijelaca, nastavi li sa ovakvim nastupima.

Napadač

Daniel Lukić (NK Široki Brijeg)

Još jedan Lukić je našao mjesto u napadu ovosedmičn­og tima kola. Daniel je postigao maestralan pogodak kojim je načeo mrežu Sarajeva, a u nastavku meča je njegov tim potpuno nadigrao bordo ekipu i slavio je zasluženu pobjedu.

Daniel Lukić je postigao prelijep gol, a Jovo Lukić je postigao dva u novoj pobjedi Borca

Trener kola

Dino Skender (NK Široki Brijeg)

Novom treneru Širokog Brijega dobro je krenulo, a velikom pobjedom na Koševu nad Sarajevom prekinut je niz od osam uzastopnih utakmica Širokog Brijega bez pobjede. Skender je odlično pripremio svoj tim i ovaj rezultat dat će vjetaruleđ­anjemuinje­govimigrač­ima za nastavak sezone.

 ?? ?? Harun Karić (lijevo) bio je odličan na debiju
Harun Karić (lijevo) bio je odličan na debiju
 ?? ?? Nihad Šero postigao je dva gola za GOŠK
Nihad Šero postigao je dva gola za GOŠK
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina