Oslobodjenje

Posljednje vijesti

- J. T.

U kući u

engleskom gradu Bristolu pronađeno je troje mrtve djece, nakon čega je policija uhapsila ženu (42) i odvela je u pritvor. Djeca su proglašena mrtvom na mjestu događaja.

Najmanje 53 osobe

su ubijene u sukobima plemena koji su izbili u Papui Novoj Gvineji, piše Guardian. George Kakas, policijski komandir provincije Enga, rekao je da su muški članovi plemena započeli sukob insceniran­jem napada, nakon čega je drugo pleme upalo u zamku te je na njih otvorena vatra.

Uposlenici Eiffelovog tornja

u Parizu su napustili posao u znak protesta zbog neodržavan­ja te svjetski poznate turističke atrakcije i do daljnjeg će ostati u štrajku.

Musa stigao u BIH

Košarkaška zvijezda reprezenta­cije Bosne i Hercegovin­e Džanan Musa stigao je u Sarajevo uoči početka priprema za kvalifikac­ijske utakmice za Eurobasket. Musa je došao u Sarajevo nakon osvajanja Kupa sa Realom.

- Zadovoljan sam osvajanjem Kupa. Znali smo da neće biti lagano. Svoju igru smo proveli u djelo i osvojili turnir koji je meni falio u karijeri i veoma sam sretan zbog toga, rekao je Musa i nastavio:

- Probat ću to iskustvo aplicirati na reprezenta­ciju. Treba nam doza discipline i ozbiljnost­i koju imamo mi u Realu. Pričat ću s momcima o svemu tome. Sad sam igrao 30 minuta u finalu i ostvario tu vrstu ozbiljnost­i.

- Napunio sam se novom energijom kad sam sletio u Sarajevo. Ovo je moja kuća i ovdje se napunim novom energijom i jedva čekam da se priključim saigračima u reprezenta­ciji i da probamo ostvariti dvije pobjede. Svi znamo s kakvim sastavom dolazi Francuska, ali moramo napokon shvatiti da smo reprezenta­cija koja se može nositi sa svima. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dvije pobjede, dodao je bh. košarkaš.

Okupljanje reprezenta­cije zvanično počinje danas u Tuzli, a BIH u petak igra protiv Kipra u Nikoziji, dok će tri dana kasnije dočekati Francusku u Mejdanu.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina