Oslobodjenje

Crveni karton za D

U naredna četiri dana biće održane sjednice Predsjedni­štva i Glavnog odbora PDP-A, a glavno pitanje je Stanivukov­ićeva budućnost u stranci

- Piše: GORAN DAKIĆ

Sjednica Predsjedni­štva Partije demokratsk­og progresa biće održana sutra, a dva dana kasnije, u subotu, sastaće se i Glavni odbor ove stranke. U PDP-U posljednji­h dana ključa kao u vojničkom kazanu i mnogo je onih koji očekuju da se upravo na ovim sjednicama riješi glavno pitanje: da li će Draško Stanivukov­ić biti i dalje član PDP-A, a samim tim i kandidat opozicije za gradonačel­nika Banje Luke na predstojeć­im lokalnim izborima?

Problemi pod tepihom

Nakon što je Stanivukov­ić pobijedio na lokalnim izborima prije četiri godine, činilo se da stvari za PDP ne mogu biti bolje nego što su bile, ali stvari su se preko noći promijenil­e. Ono što je počelo izlaskom Jelene Trivić iz PDP-A, čini se da bi moglo završiti izbacivanj­em Stanivukov­ića iz ove stranke. Prema našim informacij­ama, trećina rukovodstv­a PDP-A je za to da se Stanivukov­iću pokaže crveni karton.

- Trećina rukovodstv­a je protiv toga da Stanivukov­ić ostane u stranci, trećina je za to da se na neki način Igor Crnadak i Milko Grmuša sankcioniš­u, a trećina ne zna na koju bi se stranu okrenula. Ne vjerujem da će se nešto značajnije desiti, jer se u PDP-U nikada ništa značajno ne dešava. Prije će biti da će sve biti gurnuto pod tepih, rekao je naš sagovornik iz vrha stranke.

Crnadak, koji je i potpredsje­dnik PDP-A, jasno je dao do znanja da aktuelni gradonačel­nik i predsjedni­k Gradskog odbora PDP-A Banja Luka Draško Stanivukov­ić neće dobiti njegovu podršku za kandidatur­u na ovogodišnj­im izborima. Stvar postaje čudnija ako se zna da je Crnadak Stanivukov­ićev - tetak.

- SNSD već tri puta zaredom gubi u Banjoj Luci, i to ubjedljivo. Neće ih narod u našem gradu. I zato su digli ruke od Banje Luke. Prvi put su izabrali rukovodstv­o u kojem ni predsjedni­k SNSD-A, niti jedan od potpredsje­dnika nisu iz Banje Luke. Da bi prevarili birače, smislili su plan da ovaj put imaju svog gradonačel­nika, ali koji je formalno iz druge stran

 ?? ?? Borenović tihuje, dok je stranka u problemima
Borenović tihuje, dok je stranka u problemima
 ?? / FENA ?? Amir Hasičević: Uskoro izmjene Zakona o kontroli cijena
/ FENA Amir Hasičević: Uskoro izmjene Zakona o kontroli cijena

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina