Oslobodjenje

USK sprema konkurs za k

Budućeg prvog čovjeka policije čeka obnova suradnje sa pravosuđem i vraćanje povjerenja javnosti u uniforme

- DŽEMILA BUSNOV

Također će, ističe, reagovati na neopravdan­i rast cijena hljeba u posljednje vrijeme.

- U Federaciji ćemo sigurno raditi kontrolu tih cijena da vidimo je li opravdan ili ne porast cijene hljeba u odnosu na cijenu brašna. To ćemo uraditi u saradnji sa Upravom za inspekcijs­ke poslove FBIH, odrediti tačnu cijenu i završena priča, kaže Hasičević.

Dodaje da su upravo zbog ovakvih stvari uputili i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o kontroli cijena o kojem će 4. marta biti riječi u Predstavni­čkom domu federalnog Parlamenta.

- Ukoliko prođe, kazne će biti rigoroznij­e i šest, sedam puta veće od sadašnjih, najavljuje on.

Danas će se u Bihaću održati 14. redovna sjednica Skupštine USK-A na kojoj će se, između ostalog, glasati o Prijedlogu odluke o davanju saglasnost­i na Poslovnik o radu Nezavisnog odbora za izbor policijsko­g komesara.

Podsjećamo, USK je već dvije godine bez komesara, otkako je sa dužnosti smijenjen Mujo Koričić, protiv koga je pokrenuta i tužba zbog izbjegavan­ja penzije za koju je bio ispunio uslove.

U njegovom mandatu Nezavisni odbor je napustila većina članova, pat-poziciju u izboru komesara usložnjava­la je i politička borba u Skupštini USK-A, jer je to i najvažnije pitanje oko kojeg su se razišli SDA i NES, nakon čega je i smijenjena izvršna vlast.

Nova vlada i skupštinsk­a većina, u kojoj su SDA, stranke trojke i Pomak, za sada uspješno funkcioniš­u. Prije mjesec su formirale i novi saziv Nezavisnog odbora, koji po usvajanju ovog pravilnika treba početi s radom. Kako nam je kazala predsjedni­ca Ne

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina