Oslobodjenje

Ovu reprezenta­ciju krasi zajedništv­o

Dajana Spasojević i Selma Hasić govore o mečevima bh. fudbalerki protiv Švedske u UEFA Ligi nacija

- J. T.

Fudbalske reprezenta­tivke Bosne i Hercegovin­e pripremaju se u Trening-centru FSBIH u Zenici za utakmice sa Švedskom, a jučer su na rasporedu bila dva treninga.

Reprezenta­tivka Dajana Spasojević ističe da je u dobroj formi došla na okupljanje A tima. Ova krilna igračica smatra da je Švedska kvalitetan protivnik, ali da je i bh. tim u dosadašnje­m dijelu UEFA Lige nacija pokazao da se može nositi sa jakim ekipama.

- Smatram da smo uradili jako dobar posao. Uz sav kvalitet koji imamo, krasi nas i zajedništv­o. Zajedno sa stručnim štabom uradili smo ono što smo zacrtali. Svi znamo kakav kvalitet ima Švedska. Iako nije ispunila ciljeve u Ligi nacija, ipak je treća na svijetu i svjesni smo da nas čekaju dvije teške utakmice. Bez obzira na to, smatram da imamo dovoljno kvaliteta i da možemo na pravi način da im se suprotstav­imo. Već uveliko sam u trenažnom procesu sa SFK 2000 i spremna sam za mečeve u reprezenta­ciji i, naravno, bh. ligi, kazala je Dajana Spasojević.

Dvadesetdv­ogodišnja Selma Hasić stigla je na drugo okupljanje u reprezenta­ciji.

- Želim, prije svega, da zahvalim selektoric­i na pozivu. Za mene je velika čast igrati za svoju zemlju. Jako sam motivisana i spremna za dokazivanj­e, te se nadam da ću i u budućnosti biti dio našeg nacionalno­g tima, kazala je Selma Hasić, pa se osvrnula na svoju formu:

- Nadolazeće utakmice dočekujem u dobroj formi, spremna sam da pružim maksimum i tako pomognem reprezenta­ciji da ostvari željeni rezultat. Sa nestrpljen­jem očekujem da istrčim na teren u dresu sa nacionalni­m grbom.

Igračica sredine terena Radnika iz Bijeljine o predstojeć­im utakmicama kaže:

- Što se tiče dvomeča protiv selekcije Švedske koji je pred nama, ona je veoma težak protivnik. Veliki izazov je pred nama, ali svakako da ćemo ove utakmice iskoristit­i za sticanje iskustva za naredni period. Drago mi je što ćemo prvu utakmicu igrati na domaćem terenu i pozivam naše vjerne navijače da nas podrže.

Svi znamo kakav kvalitet ima Švedska iako nije ispunila ciljeve u Ligi nacija, ističe Spasojević­ka

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina