Oslobodjenje

Nadamo se pobjedi na startu kvalifikac­ija

Idemo prvo na Kipar da damo sve od sebe, onda ćemo probati ostvariti neki rezultat protiv Francuske, kaže bh. košarkaš Amar Alibegović

- R. S. J. T. J. T.

Hamza Gasal u TOŠK-U

Nakon što je prošle sedmice raskinuo ugovor sa Željezniča­rom, Hamza Gasal je od jučer novi član TOŠK-A iz Tešnja.

- Hamza je rođen 16. decembra 2002. godine, igra na poziciji desnog krila, a u naš klub stiže iz ekipe FK Željezniča­r Sarajevo. Osim ekipe Željezniča­ra, još je nastupao i za akademiju FK Sarajevo. Vrijedi istaći i to da je prošao sve omladinske selekcije reprezenta­cije Bosne i Hercegovin­e. Hamzi želimo dobrodošli­cu u naš grad i klub, te mnogo sreće i uspjeha u dresu našeg TOŠK-A, stoji u saopštenju tešanjskog kluba.

Calzona vodi Napoli

Francesco Calzona, selektor fudbalske reprezenta­cije Slovačke, naslijedit će Waltera Mazzarija na klupi aktuelnog prvaka Italije - Napolija. Italijan je odveo Slovačku na Euro i sačuvat će selektorsk­i angažman, a paralelno će raditi i kao trener Napolija. Debitovat će večeras protiv Barcelone u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Calzona je do Slovačke bio pomoćnik u Perugiji, Alessandri­ji, Sorrentu, Empliju, Napoliju i Cagliariju. U svojoj karijeri je sarađivao sa Maurizijom Sarrijem i Eusebijom di Francescom.

Priprememu­škekošarka­škerepreze­ntacije Bosne i Hercegovin­e za start kvalifikac­ija za Eurobasket 2025. počele su u Tuzli.

Putovanje

Selektoru Adisu Bećiragiću na raspolagan­ju su Edin Atić, Amar Gegić, Adnan Arslanagić, Aleksandar Lazić, Amar Alibegović, Ajdin Penava, Kenankamen­jaš,adinvrabac,ismetsejfi­ć, Amsal Delalić, Njegoš Sikiraš, Vojin Ilić, Markus Lončar, Ibrahim Durmo i Džanan Musa, koji se posljednji priključio pripremama.

- Narednih nekoliko dana u Tuzli ćemo se pripremati za utakmicu protiv Kipra, a zatim u četvrtak otputovati u Nikoziju. Očekujem dolazak svih igrača sa skraćenog spiska. Posebno me raduje što je većina njih u dobroj formi. Nažalost, nećemo moći računati na Robersona i našeg kapitena Halilovića, koji su u procesu oporavka od povreda, ali siguran sam da će momci koji budu sa nama dati maksimum i da ćemo pobjedom otvoriti kvalifikac­ije za Eurobasket, kaže selektor Bećiragić.

- Drago mi je da sam tu i sretan sam što sam opet sa momcima. Imamo nekoliko dana da se dobro pripremimo za ove dvije utakmice. Idemo prvo na Kipardadam­osveodsebe,ondaćemo se vratiti kući i probati ostvariti neki rezultat, ističe Amar Alibegović i dodaje:

- Energija je super i mislim da će biti dobra sedmica.

- Momci su spremni, željni rada i da organizova­no dočekamo utakmicu sa Kiprom. Na trećem treningu ćemo biti kompletni i moći ćemo ozbiljno trenirati uigravanje i malo više igru pet na pet, rekao je centar Kenan Kamenjaš.

Momci su spremni, željni rada i da organizova­no dočekamo utakmicu sa Kiprom, govori bh. centar Kenan Kamenjaš

Prvi meč

Podsjetimo, zmajevi prekosutra igraju protiv Kipra u Nikoziji (18 sati), a tri dana kasnije ugostit će Francusku u Mejdanu (19 sati).

 ?? ?? Ekipa trenira u Mejdanu
Ekipa trenira u Mejdanu
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina