Oslobodjenje

Novi femicid u BIH: Mađar svirepo ubio suprugu

Stopostotn­i invalid žrtvu je navodno udavio, a potom je oštrim predmetom nanio sebi povrede po stomaku

-

U naselju Lipnica kod Tuzle jučer se dogodio novi zločin u kojem je žrtva ponovo - žena.

E. S. T, državljani­n Mađarske, ubio je suprugu S. B, nakon čega je pokušao presuditi i sebi, te je na koncu sa povredama hitno prevezen u tuzlansku bolnicu.

Sve je počelo jučer oko 11.50 sati, kada je dežurna služba Policijske stanice Zapad alarmirana od građanina da se njegovi prijatelji S. B. i E. S. T, nastanjeni u Lipnici, ne javljaju na telefonske pozive.

Nasilan ulazak

Građanin je policajcim­a izjavio da mu se neposredno prije ove prijave

Tada nastaje nova drama, jer se navodno na pozive policije niko nije odazivao. Policajci su bili prinuđeni da izvrše nasilni ulazak u stan u kojem su se nalazili S. B. i E. S. T.

Dočekao ih je strašan prizor - nepomično tijelo S. B, čiju smrt je na mjestu događaja konstatova­o dežurni ljekar Doma zdravlja Tuzla i muškarac E. S. T. sa vidljivim povredama u predjelu stomaka. šta je uradio, slomio se te je digao ruku i na sebe. Sumnja se da je oštrim predmetom, najvjerova­tnije nožem, sebi nanio povrede u predjelu abdomena.

Raniji slučajevi

Do zaključenj­a ovog broja Oslobođenj­a dežurni tužilac i uviđajna ekipa Sektora kriminalis­tičke policije Uprave policije MUP-A TK-A bili su na mjestu događaja, te su preduzimal­i sve daljemjere­iradnjepon­alogutužio­ca.

Podsjetimo, slučajevi femicida su sve češći u BIH, a samo u Tuzli u posljednje vrijeme zabilježen­a su dva slučaja. Amru Kahrimanov­ić hicima iz službenog pištolja početkom

Za sada nije poznat motiv zločina u tuzlanskoj Lipnici

 ?? / oslobođenj­e ?? Policija je na mjestu događaja
/ oslobođenj­e Policija je na mjestu događaja
 ?? / senad Gubelić ?? Inflacija najviše pogađa stariju populaciju
/ senad Gubelić Inflacija najviše pogađa stariju populaciju

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina