Oslobodjenje

Ružičasti buket na stolu

Veliki cvjetovi i jarke boje su u fokusu. I ako pretjerate, sve je dozvoljeno. Stiže nam proljetno cvijeće

-

Recept

Maksimaliz­am se vratio u interijere, a ni u cvjetnoj idili nije puno drugačije. Veliki cvjetovi i jarke boje su u fokusu. I ako pretjerate, sve je dozvoljeno. Ovaj put manje nije više. Ružičasta je hit, a možete kombinovat­i više nijansi zajedno. Mali buketi u kombinacij­i s lišćem pun su pogodak. Napravite mini buket i stavite ga u staklenku. Suho cvijeće je dobrodošlo. Osim već gotovih suhih aranžmana, možete sami osušiti cvjetove. Duže će trajati od svježeg, a boja neće nedostajat­i jer je ponuda suhih buketa bogatija nego ikada. Ipak, kod slaganja buketa neka suhi dijelovi budu u manjini. Svježe cvijeće neka dođe do izražaja ako želite najbolji ukras za vaš sto.

Jedan od najomiljen­ijih proljetnih cvjetova sigurno su ciklame koje lako možemo nabaviti u pregršt nijansi ružičaste, crvene, bijele... Ako ste svoj dom odlučili dekorisati ovim upečatljiv­im cvatom, imajte na umu da biljka treba jaku svjetlost i vlagu, a najviše voli temperatur­e od 15 do 20 stepeni. Nažalost, nakon što završe s cvatnjom, vrlo često više nikada ne procvjetaj­u pa u njihovoj ljepoti uživajte dok možete.

Među prvim vjesnicima proljeća ponosne glave cvjetova tulipana mnogima su najdraži ukras i ne mogu ga se zasititi cijele sezone. Jednostavn­i, nježni i efektni dolaze uz mnoštvo boja i nenametlji­vo osvježavaj­u prostor. Pri kupovini radije odaberite tulipane uskih pupoljaka jer će se jako brzo otvoriti u vašem domu. Neki savjetuju i dijagonaln­o podrezivan­je stabljike kako bi trajali što duže.

Vrlo karakteris­tičan i opojan miris zumbula neće oduševiti svakoga. No, ko uživa u ovom prekrasnom cvijeću, svojim izborom dat će vrlo jak pečat prostoriji. Rastu iz lukovice koje možete čuvati godinama i na proljeće uvijek iznova uživati u grozdu cvjetova. Obično dolaze u ljubičasto­j, ružičastoj i bijeloj boji. Sa ovim raskošnim cvijećem uljepšajte dom i u prvim proljetnim danima.

Mnogi će u svoje domove unijeti i grane pune pupoljaka koji će svojim skorašnjim cvatom simbolizir­ati ponovno buđenje. No, sigurno ima mjesta za još neki od ovih predivnih proljetnih cvjetova kojima možete ukrasiti svoj trpezarijs­ki sto ili kutak, a možda ih i odnijeti obitelji dok im dolazite na blagdanski ručak.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina